Café: MuseumCafé

Michaël Bellon
© Agenda Magazine
03/03/2007
Er schort nog het een en ander aan onze federale wetenschappelijke instellingen, maar op bepaalde vlakken wordt er de laatste jaren wel enorm veel vooruitgang geboekt. Neem de Musea voor Schone Kunsten, waar zopas niet alleen een nieuwe brasserie, maar ook een nieuw café werd geopend.

Dat café is eigenlijk ook bijna een brasserie, want je kunt er evengoed van alles eten dat onder de auspiciën van topkok Peter Goossens werd bereid. Van broodjes, over sushi en pasta, tot steak met frieten. Die frieten kun je overigens ook apart bestellen en dan krijg je ze mee in een puntzak.

Desserts zijn er ook genoeg, de Leffe, Hoegaarden en Stella komen van 't vat, en dan is er nog Duvel, trappist, een heel assortiment koffies, thés en sterke dranken. De prijzen voor de drank beginnen pas vanaf 2,50 euro, maar dit café heeft dan ook de standing die het museum aan zichzelf verplicht is. De ruimte (de vroegere vestiaire en ticketbalie) is enorm groot en mooi vormgegeven.

De keuken zit in een Panamarenko-achtige stalen constructie, en aan de andere kant van de zaal bevindt zich de bar. Daartussen de designstoelen en -tafels in verschillende vormen en maten. Op een van de muren worden wat trendy filmpjes geprojecteerd die betrekking hebben op het huis. Coca-Cola heeft zich qua sponsoring gelukkig laten inspireren door Andy Warhol. Nu is het nog wachten tot de lente voor het prachtige terras met de levensgrote bronzen beelden.

:: MuseumCafé, Regentschapsstraat 3, 1000 Brussel - 02-508.35.80
open: dinsdag > zondag : 10.00 > 18.00 uur

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni