Pop-upbar serveert gin&tonic in stadstuin

Genieten van een originele gin & tonic in een rustige tuin versierd met lampionnetjes en kleurige doeken, vlak bij de drukke Elsensesteenweg: het kan vanaf donderdag tot 5 juli in de  tijdelijke bar Imagin in Elsene.

In 2008 sloot het restaurant ‘Les Jardins de Bagatelle’ de deuren. Sindsdien stond het pand van dit restaurant in de Elsense Herdersstraat leeg. Toen gin Bombay Sapphire en tonicmerk Fever-Tree dit keer in Brussel een locatie voor hun jaarlijkse pop-upbar zochten, viel de keuze op het pand – en de bijbehorende tuin, een kleine oase van groen vlak naast de Gulden Vliesgalerij.

Tijm en framboos
Binnen in het gebouw hangt een intieme sfeer, met overal leren zetels, tapijten en weinig verlichte hoekjes. In de tuin staat het kloppende hart van de pop-up: de bar. Op het menu staan drie ‘basiscocktails’ op basis van gin &tonic: eentje met tijm, één met framboos en basilicum of een derde met gember, limoen en peper. Verder is er voor de Bob van dienst ook een ‘mocktail’ van bessensappen en munt verkrijgbaar.

De bedenkers van de pop-upbar vroegen vijf bekende Brusselse creatievelingen ook om de klassieke gin&tonic te herwerken tot een eigen variant. Oswarwinnend kunstenaar Stéphane Halleux, mode-expert Didier Vervaeren, sterrenchef Bart de Pooter, ‘mixologist’ Ran Van Ongevalle en ‘food artist’ Laurence Soetens bedachten elk een eigen drankje. Ook die zullen in de tijdelijke bar te koop zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Étangs Noirs: beklijvend Brussels filmdebuut
  • Phosphorescent: "C'est la vie", said the old folks
  • Anna Calvi: qui part à la chasse, trouve sa place
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement