Coco Van Babbelgem is overleden

De iconische Brusselse radiopresentator en volkszanger Coco Van Babbelgem is overleden. Hij werd vooral bekend met zijn uitzendingen op zondagochtend op Contact +.

Van Babbelgem leed al een tijd aan kanker. Hij presenteerde zijn programma boordevol oldiesmuziek, jarenlang op zowel de Nederlandstalige als de Franstalige frequentie van Contact +.

De Brusselse stand-up comedian Kevin Van Doorslaer was een grote fan van Van Babbelgem. “Ik ben opgegroeid met zijn programma op Contact +. Met heel de familie zaten we op zondagvoormiddag aan de radio gekluisterd. Die nostalgische liedjes vermengd met zijn presentaties in dat geweldige Brusselse accent, dat was magisch”, aldus Van Doorslaer.

Later heeft Van Doorslaer hem ook persoonlijk mogen ontmoeten. “Dat was alsof ik mijn idool ontmoette. Hij was Brussel op zijn best: heel charmant, en nam zichzelf niet te serieus”, vertelt Van Doorslaer daarover.

“Bovendien had hij een grote kennis van muziek. Zeker in tijden dat internet nog niet alomtegenwoordig was om muziek op te zoeken, was zijn programma nog echt een manier voor mij om geweldige muziek te leren kennen.”

En gij geluufd da
Hij maakte ook zelf liedjes, in het Brussels en in de stijl van Lange Jojo. “En gij geluufd da”, is een van zijn bekendere nummers. “Zijn liedjes waren zoals zijn programma: mooi en volks, met veel humor en een beetje emotie erin”, zegt Van Doorslaer.

De laatste jaren verzorgde hij nog live-uitzendingen vanuit café Old Time in Haren. Hij sukkelde volgens Van Doorslaer al lang met zijn gezondheid: “Bovendien is in 2013 zijn vrouw overleden, en dat is hem zeer zwaar bevallen. Sindsdien is hij wat melancholischer geworden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel