Bibliotheken openen stapsgewijs

© Facebook Bibliotheek Sint-Agatha-Berchem
| Bibliotheek van Sint-Agatha-Berchem.

Vanaf 8 juni kan je opnieuw in alle Brusselse bibliotheken terecht om een boek te lenen. Elke lokale bib heropent op zijn eigen tempo. Muntpunt gaat vanaf 1 juli opnieuw open voor het grote publiek, maar breidt zijn afhaaldienst intussen wel uit. In afwachting van de heropening voorziet Muntpunt studieplekken.

Brusselaars maken enthousiast gebruik van de afhaaldiensten die alle bibliotheken in het Gewest aanbieden. Die dienst blijft beschikbaar, maar intussen maken de lokale bibliotheken zich op om opnieuw publiek te ontvangen. In Koekelberg, Sint-Gillis, Ganshoren, Watermaal-Bosvoorde en Etterbeek is dat nu al mogelijk.

Vanaf 2 juni volgen ook Evere, Sint-Pieters-Woluwe, Sint-Joost-ten-Node en Laken. De andere Brusselse bibliotheken bereiden zich voor en openen vanaf 8 juni. Muntpunt opent de deuren voor het grote publiek na de examenperiode, vanaf 1 juli dus.

Studenten en scholieren die een studieplek met internet zochten, kunnen wel terecht in Muntpunt. Na de examens is opnieuw iedereen welkom. Tot dan kan er gebruik gemaakt worden van de afhaaldienst. Die wordt uitgebreid en zal vanaf 2 juni elke weekdag online beschikbaar zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?