Brussels Dynastiepaleis omgetoverd tot huis van Vlaamse Meesters

© Toerisme Vlaanderen / dpcommunications
| De tenstoonstelling 'Meet the Masters' toont het werk van Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel.

Jan Van Eyck, Pieter Paul Rubens en Pieter Bruegel zijn vanaf donderdag te zien in het Dynastiepaleis. Daar is opnieuw een collectie te zien van Vlaamse Meesters. Met videoprojecties op de muren moet de expo een 'wervelende' tentoonstelling worden.

De expositie toont het werk van Vlaamse Meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens. De expositie toont hun atelier door middel van hoogtechnologische beelden en video-mapping. Ook is er een hoorspel te horen in de audiogids gemaakt door kunsthistorici en experten.

De soundscape, de historische achtergrond, de verhaallijn en de special effects zorgen er volgens de organisator voor dat het lijkt alsof de bezoeker écht deel uitmaakt van het leven van de schilders. De expo werd uitgewerkt in opdracht van Toerisme Vlaanderen.

Eerder liet het succes van de expositie 'Beyond Bruegel' al zien dat een innovatieve kunstbeleving een meerwaarde biedt. De expo trok meer dan 60.000 bezoekers. De multimediale kant van de expo werd uitgewerkt door CREATE.eu , een Gents bedrijf dat werkt met de nieuwste technologieën.

"De afgelopen drie jaar konden kunstliefhebbers uit de hele wereld genieten van de tentoonstellingen van onze drie Vlaamse grootmeesters Rubens, Breugel en Van Eyck. In het Brusselse Dynastiepaleis zorgt 'Meet the Masters' voor een vervolg," sluit de organisator af.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?