CRUSH: Childish Gambino 'Redbone'

Is het Prince? Of D'Angelo? Nope, het is Childish Gambino, een rapper die zich op 'Redbone' ontpopt tot een volbloed soulmachine.

Vlak voor de eindejaarslijstjes worden ingediend, komt Childish Gambino met 'Awaken, My Love!' op de proppen, zijn derde plaat die resoluut teruggrijpt naar de felste funk uit de jaren zeventig. Een fenomenaal album is het waarop invloeden van Funkadelic, Sly Stone, Rick James en Shuggie Otis door elkaar dwarrelen. 'Redbone' is de eerste single uit die prachtplaat: een broeierige, sexy groove die een beetje doet denken aan Bootsy Collins maar vooral aan de ons eerder dit jaar ontvallen superster Prince.

Donald Glover, zoals Childish Gambino echt heet, is trouwens een ambitieus baasje. De Californische duivel-doet-al werd bekend met zijn rol in de televisiereeks 30 Rock, schreef en acteerde in de serie Atlanta én krijgt binnenkort een rol in een Star Wars-spin off. Hij acteerde in films zoals The Martian en Magic Mike XXL.

Zijn rapcarrière schoot vijf jaar geleden uit de startblokken, waardoor hij kon samenwerken met goed volk zoals Chance The Rapper en Schoolboy Q. Maar met zijn nieuwe plaat gooit hij het over een heel andere boeg. Zijn nieuwe avontuurlijke geluid krijgt in de media lofbetuigingen en ook de invloedrijke muzikant Questlove (van The Roots) outte zich als een fan van het album. Geldt ook voor ons, trouwens. 'Redbone' is een week lang onze CRUSH, op de 98.8 FM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement