CRUSH: DELV!S 'Come My Way'

Eindelijk is hij terug: de hoop in bange dagen voor de Belgische soul. DELV!S, dames en heren, heeft zich herbrond, kiest resoluut voor knapperige pop én scoort daarmee een CRUSH.

DELV!S is meteen een (h)echte soulband geworden, zo mochten we twee weken geleden ontdekken in de AB, toen de man het voorprogramma van Jamie Lidell speelde.

U en ik kennen DELV!S als Niels Delvaux, een sympathieke kerel uit Landen, gezegend met een donkerbruine strot die een half decennium geleden de kop op stak als gastzanger in 'Blend', een weemoedig elektrosoulnummer van het Leuvense Up High Collective. Zijn eerste solosingle 'Tell me' volgde wat later en was niet uit de ether weg te branden. We zagen DELV!S langzaam het Brusselse concertcircuit verkennen en veroveren (denk aan zijn geïnspireerde passage op Couleur Café).

Nu, na een hele poos stilte, keert hij terug: heropgefrist, met een blitse sound. 'Come My Way' doet aan als de perfecte popsingle anno 2016. Een vleugje Justin Timberlake, een snuifje Maroon 5, een likje Jamiroquai. DELV!S lijkt klaar voor het grote werk. Met een CRUSH op zijn CV kan hij gezwind aan 2017 beginnen. Wedden dat dat zijn jaar wordt?

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement