Brusselse ontwerper bekroond tot Designer van het Jaar

© Destroyers/Builders
| Interieurvormgeefster Linde Freya Tangelder

Interieurvormgever Linde Freya Tangelder, een Nederlandse die naar Brussel verkaste, mag zich voortaan Designer van het Jaar noemen. De Biënnale Interieur en Knack Weekend/Le Vif Weekend reiken de prijs voor de veertiende keer uit.

Linde Freya Tangelder (32) studeerde in Eindhoven en heeft in Sint-Gillis en Antwerpen haar eigen designstudio Destroyers/Builders opgericht. Ze focust op interieurvormgeving en zoekt daarbij de grens op tussen design en kunst. Haar ontwerpen zijn maar in kleine oplages beschikbaar. Functionaliteit komt niet op de eerste plaats.

“Ik wil geen mooie stoel of tafel creëren, ik wil mensen aan het denken zetten,” zegt Tangelder aan Weekend Knack. “Ik vind het interessanter als het allemaal niet zo kant-en-klaar wordt voorgekauwd. Zowel voor mezelf als voor de gebruiker van mijn objecten.”

Een aantal van Tangelders objecten wordt geproduceerd door Valerie Objects en kan je onder andere vinden bij Orlanda in Elsene.

Tangelder was eerder ook lid van het designcollectief Brut, waarmee ze naar de internationale beurs van Milaan trok.

191009 Destroyersbuilders
© Eline Willaert
| Een ontwerp van Linde Freya Tangelder, de vormgever achter Destroyers/Builders.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?