Brusselse regisseur opent competitie Film Fest Gent

© Photonews
| Stephan Streker bij het filmfestival van Angoulême 2020.

De film 'L'ennemi' van de Brusselse regisseur Stephan Streker zal de Officiële Competitie op de 47ste editie van Film Fest Gent openen. Dat maakt de organisatie dinsdag bekend. De film is geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van een Waals politicus die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw.

De Brusselse regisseur Stephan Streker mag op 17 oktober met 'L'ennemi' de Officiële Competitie openen. Een film gebaseerd op het verhaal van Ecolo-politicus Bernard Wesphael, al is het niet de bedoeling om een waarheidsgetrouw beeld te scheppen maar een artistieke kijk op de werkelijkheid.

De hoofdrol is weggelegd voor Jérémie Renier, die voor dit psychologisch drama in de huid kruipt van Louis Durieux, een Belgisch politicus die ervan beschuldigd wordt zijn vrouw Maëva (Alma Jodorowsky) te hebben vermoord in hun hotelkamer aan de Noordzee. 'L'ennemi' is een thriller met ook een aantal Vlaamse acteurs onder wie Sam Louwyck, Peter Van Den Begin, Bruno Vanden Broecke en Jeroen Perceval.

In totaal zijn twaalf films geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Film Fest Gent. Ook het Amerikaanse drama 'Nomadland' en de portugese film 'Vitalina Varela' dingen mee in de competitie voor de Grand Prix voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek en Sound Design.

Film Fest Gent 2020 vindt plaats van 13 tot 24 oktober 2020.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?