BRUZZ past programmatie aan: (her)bekijk deze producties in de paasvakantie

© Bronks
| De man, de vrouw en de beer
Updated: 06-04-2020 - 08:01

Heel wat mensen brengen de komende weken hun tijd in huis door wegens het coronavirus. Om het voor de binnenblijvers zo aangenaam mogelijk te maken, past BRUZZ tv zijn programmatie aan. Van theater tot muziekconcerten en documentaires. En er zijn nog heel wat andere reeksen te bekijken op BRUZZ, zowel op tv als online. Een overzicht per week.


De week van 6 april

In de paasvakantie slaan BRONKS en BRUZZ de handen in elkaar om ook een jong publiek even te laten wegdromen. We zenden twee topproducties integraal uit. De eerste is Ola Pola Potloodgat, het stuk van Pascale Platel en Randi De Vlieghe dat voor uitverkochte zalen en ellenlange tournees in binnen- en buitenland zorgde. De tweede is De man, de vrouw en de beer, dat door onze BRUZZ-recensent ook als beregoed bevonden werd, met Dominique Van Malder, Julie Delrue en Robrecht Vanden Thoren.

Wil je zelf thuis met theater aan de slag gaan? Check dan zeker #BRONKSINHUIS met tips en tricks voor een creatieve paasvakantie.

Ola Pola Potloodgat
Ola Pola Potloodgat

Ola Pola Potloodgat (BRONKS)

In een sprookjesachtige wervelwind komen Pascale Platel en Randi De Vlieghe in contact met zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Ze springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje in dansje in gevecht. Een vrolijk onzinstuk met een absurdistisch randje.

  • Meer info: website BRONKS
  • Uitzending: maandag 6/4 en woensdag 8/4 om 14u

De man, de vrouw en de beer (BRONKS)

De man, de vrouw en de beer is een voorstelling over zoeken naar je thuis en je weg vinden in het leven. Over liefhebben en loslaten. Over kinderen en hun ouders. En bloed dat kruipt waar het niet kan gaan. Het werk van Tom Dupont balanceert vaak tussen humor en verdriet. De absolute topcast doet De man, de vrouw en de beer sowieso onder je huid kruipen, zelfs al heb je een berenvel.

  • Meer info: website BRONKS
  • Uitzending: dinsdag 7/4 en donderdag 9/4 om 14u

Black Box Revelation in de Ancienne Belgique

  • Uitzending: vrijdag 10/4 om 20u en zaterdag 11/4 om 14u


Brussel Trafiek


Kevin Van Doorslaer, aka 'Kevin le forain', trekt de Brusselse straat op en feliciteert mensen die het verkeersreglement respecteren. Van oversteken tot elektrische steps, Kevin houdt het allemaal in de gaten!


Taxi Nostalgique


In Taxi Nostalgique trekken we met echte Brusselse anciens naar een plek die voor hen belangrijk was, om herinneringen op te halen aan vroeger.


Buskers


BRUZZ duikt de stad in voor een portret van de meest opvallende straatartiesten. Buskers die met hart en ziel de voorbijgangers meeslepen in hun eigenzinnige wereld.Nog meer reeksen op BRUZZ

Bovenop de heruitzending van deze producties breidt BRUZZ tv zijn programmatie nog verder uit. Naast een dagelijkse BRUZZ 24 met de laatste nieuwsupdates, De Week van BRUZZ (compilatie met de meest opvallende reportages van de afgelopen week) en BRUZZ International (programma met een internationale blik, voor en door expats) zenden we ook allerlei reeksen opnieuw uit. En voor wie liever online kijkt: al deze reeksen zijn terug te vinden op BRUZZ.be. Hier vind je een overzicht.


De week van 23 maart

Bossemans & Coppenolle (Brussels Volkstejoêter)


Het verhaal speelt zich af in 1935 en gaat over de wrevel tussen twee vrienden en hun geliefden die elk voor een andere voetbalploeg (moeten) supporteren: Union Saint-Gilloise en Daring Molenbeek. Onderliggend vindt er een ‘not done’ liefdesaffaire plaats. Ooit de allereerste productie van het Brussels Volkstejoêter is dit verhaal een Brusselse komedie pur sang.

‘n Kat es gin Poos (Brussels Volkstejoêter)


Verbrusseling van The Taming of the Shrew van William Shakespeare.

'n Kat es gin Poos gaat over twee zussen, Bianca en Katharina. De jongste is lieftallig en heeft vrijers zat. De oudste is niet op haar mondje gevallen. Bianca mag van haar vader niet trouwen voor haar oudere zus een man heeft. Hierop besluiten Bianca's aanbidders om Katharina aan een man te helpen. Slapstick en intrige vechten om de bovenhand.

  • Uitzending: maandag 23 maart om 14u

Will Tura in de Ancienne Belgique


Will Tura speelde speciaal voor de Vlaamse feestdag op 11 juli zijn hits in de Ancienne Belgique in Brussel samen met het orkest van het Brussels Philharmonic. Het was het enige optreden dat de keizer van het Vlaamse lied gaf in 2019.

Raaie of Vraaie (Brussels Volkstejoêter)


Jojo Dubois leidt een dubbelleven: hij is gehuwd met Carine met wie hij in Laken woont, maar houdt er ook nog een vrouw op na in Wemmel. Vanzelfsprekend weten zij niets af van elkaars bestaan. Jojo probeert zijn strak uurrooster te combineren met zijn twee relaties. Als hij op een dag in het ziekenhuis belandt, is de verwarring compleet. Claude Lammens bewerkte deze dolle komedie van Ray Cooney in het Brussels.

  • Uitzending: woensdag 25 maart om 14u


De week van 30 maart

Arno in de Ancienne Belgique


Het concert van de Oostendse Brusselaar in de AB. C'est magnifique!

  • Uitzending: vrijdag 3/4 om 20u en zaterdag 4/4 om 14u


Thuis in Taal


Meer dan 180 nationaliteiten, meer dan 100 talen. In Brussel vind je de hele wereld terug. Dankzij het Huis van het Nederlands Brussel ontmoeten we elke week Brusselaars uit alle windstreken.


Het Huis van de Architect


De fantasie om je eigen huis te mogen tekenen is voor architecten vaak werkelijkheid. En met een bureau aan huis is het de unieke kans om uit te pakken. Neem een kijkje in verschillende unieke Brusselse huizen die architecten voor zichzelf bouwden.


Brussel Trafiek


Kevin Van Doorslaer, aka 'Kevin le forain', trekt de Brusselse straat op en feliciteert mensen die het verkeersreglement respecteren. Van oversteken tot elektrische steps, Kevin houdt het allemaal in de gaten!


Stadsgezicht


In deze reeks gaan we op bezoek bij Brusselaars met een 'room with a view'. Geniet mee van de mooiste of speciaalste zichten op Brussel. En ontdek de verhalen van de mensen die er wonen.

Hoe BRUZZ tv bekijken?

Kijk analoog, digitaal of via onze website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?