BRUZZ select: culturele weekendtips in het teken van hiphop, design en pride

© COLLECTIBLE
| Vanderborght building.

De terugkeer van de Belgian Pride en een opmerkelijke designbeurs, maar ook een belangrijk concert van de groep Sexion d'Assaut. Dit zijn de evenementen van het weekend, die we met stip in onze agenda hebben aangeduid.

EXPO

Beegroupe organiseert Art Truc Troc & Design. Deze 17e editie zal meer dan 300 kunstenaars samenbrengen in een tentoonstelling waar ruilhandel het enige toegelaten betaalmiddel is. Dit unieke concept wil al het talent dat er momenteel rondloopt in de gangen van de Belgische kunstscholen onder de aandacht brengen. Ook is er een ruimte die volledig gewijd is aan de ontdekking van het werk van deze studenten - voor een reis door de tijd naar de Belgische kunstwereld van de toekomst.

ART TRUC TROC & DESIGN
20 > 22/5
Tour & Taxis
www.beegroupe.com

640px-tour_et_taxis_-_2021-05-08_-_01.jpg
Art Truc Troc & Design vindt plaats in Thurn en Taxis.

FESTIVAL

Na twee jaar afwezigheid keert de Belgian Pride terug naar Brussel. De stad zal ook de vertegenwoordigers van de queer gemeenschap een hart onder de riem steken via een sensibiliseringscampagne. Het doel is het publiek uit te leggen wat elke letter van het acroniem betekent. Lees hier en ook hier over het evenement.

BELGIAN PRIDE
21/5
Het centrum van Brussel
www.pride.be

belgian_pride.jpg
© Karen Vandenberghe-BRUZZ
| De Belgian Pride van 2019. In 2020 en 2021 ging een corona-editie door.

DE DESIGN BEURS

De internationale beurs COLLECTIBLE is terug in de hoofdstad. Dit evenement is gewijd aan design uit de 21e eeuw en vindt plaats in het Vanderborght-gebouw. Voor haar 5de editie brengt COLLECTIBLE meer dan 100 emblematische deelnemers, galerijen, ontwerpstudio's, instellingen en iconische huizen samen, geselecteerd door een internationaal netwerk van figuren uit de wereld van design en creatie zoals Atelier Ecru Gallery (Gent) of GOOD SESSIONS (Istres), Movimento Club (Londen) en vele anderen.

COLLECTIBLE
20 > 22/5, 12.00 - 20.00
Vanderborght-Building
www.collectible.design

good_sessions_auchkatzstudio_into_the_deep_blue_-2021_-_c_auchkatzstudio.jpg
GOOD SESSIONS, into the deep blue.

BUSINESS MEETING

Level Up Brussels by Makutano is een business booster event. Het wil banden creƫren tussen ondernemers en investeerders uit de Congolese diaspora die naar het land wensen terug te keren. Ook en vooral met de leden van Makutano, een machtig Congolees zakennetwerk. De beschermheilige van deze activiteit is Lydia Mutyebele. Ze is schepen van Gelijke Kansen van de Stad Brussel. De initiatiefneemster is een Congolese vrouw en zakenvrouw, Nicole Sulu.

LEVEL UP BRUSSELS MAKUTANO
21/5
The Merode
www.levelupmakutano.com

20220520_125925.jpg
Tijdens de persconferentie met Lydia Mutyebele.

CONCERT

Voor liefhebbers van hiphopmuziek, is het concert van Sexion d'Assaut een van de grote evenementen van dit jaar. Sexion d'Assaut is een Franse muziekgroep bestaande uit verschillende rappers waaronder Gims, Black M, Lefa, uit de stad Parijs en haar voorsteden. Het collectief werd opgericht in 2002 en kende verschillende successen, met name in 2012. Daarna kozen sommige leden van de groep voor een persoonlijk project, waardoor de dynamiek van de groep tot stilstand kwam. Dit concert zal ongetwijfeld het begin zijn van een lange tournee samen. Het zal ook voor de artiesten een nieuwe gelegenheid zijn om opnieuw contact te leggen met hun fans.

SEXION D'ASSAUT
21/5, 20.00
PALEIS 12

www.palais12.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?