BRUZZ select: fietsen of Brussel ondergronds, dit zijn onze cultuurtips

© Alexander Popelier
| Het jazztrio Aka Moon zal op zondag optreden in het kader van het muziekfestival.

Verzengende hitte of fel onweer: onder alle omstandigheden valt er in Brussel wel iets te beleven. Ook dit weekend. Naast een kunstbeurs en de BXL Tour zijn alle ogen gericht op de dag van de archeologie. Vijf evenementen om jullie weekend nog meer op te vrolijken.

MUZIEKFESTIVAL

Het wordt dit weekend eens te meer vibreren op het ritme van Fête de la Musique. Dit jaar neemt ook het Jazz Jette June-festival deel aan dit belangrijke evenement. Fête de la musique is een openluchtfestival dat een aantal professionele en amateurmuzikanten in de kijker wil zetten. Het Belgische jazztrio Aka Moon en de klassieke muzikanten van het Nationaal Orkest van België zullen er zijn om de sfeer op te poken. Lees hier meer over het muziekfestival.

FÊTE DE LA MUSIQUE
17 > 21/6
Verschillende locaties in Brussel

www.fetedelamusique.be

BEURS

Civilisations vzw organiseert een nieuwe beurs 'Civilisations Brussels Art Fair 2022'. Deze eerste editie zal focussen op Aziatische, tribale en oriëntaalse kunst. Het zal een internationale groep van beroemde handelaars samenbrengen om kunstwerken te voorstellen.

CIVILISATIONS BRUSSELS ART FAIR
15 > 19/6
www.civilisations.brussels

vajra_nairatmya.jpg
© Carlo Cristi
| Vajra Nairatmya van Carlo Cristi's kunsthandelaar.

FIETSEN

De zesde editie van de BXL Tour vindt plaats op 19 juni in de Brusselse straten. Dit evenement is een must voor enkele duizenden fietsers en het werd opgericht in 2017. BXL Tour heeft als doel om fietsen te promoten en ook fietsers de stad Brussel op een andere manier te laten ontdekken met zijn symbolische bezienswaardigheden. Lees hier meer over BXL TOUR.

BXL TOUR
19/6
Verschillende locaties in Brussel
www.bxltour.be

bxl-tour-5.jpg
© BXL Tour/Brussels Major Events
| Wielertoeristen tijdens de BXL Tour 2021.

SPELEN

Het Coudenbergpaleis verwelkomt jou en jouw gezin in een feestelijke sfeer om avontuur, bouwen, archeologie en geschiedenis te ontdekken. Maar jullie kunnen ondergronds gaan en jullie onderdompelen in het prestigieuze verleden van Brussel en zijn paleis. Het is mogelijk een spelletje detective te spelen in familieverband. Het doel is de oorzaak te vinden van de brand die het paleis in 1731 verwoestte. Er zijn ook nog andere verrassingen gepland.

FAMILY DAY
19/6

Coudenbergpaleis
www.coudenberg.brussels

chasse_au_tresor_c_v._evrard_6.jpg
© Veronique Evrard
| Schattenjacht in Coudebergpaleis.

RONDLEIDING

Op de Europese Dag van de Archeologie kunnen jullie gratis een aantal plaatsen bezoeken die niet vaak aan het publiek worden getoond. Het gaat om archeologische laboratoria, opgravingsplaatsen en renovatieplaatsen van Brusselse monumenten. Deze derde editie wordt georganiseerd door de dienst Archeologisch Erfgoed van Urban.brussels.

DAG VAN ARCHEOLOGIE
17 > 19/6
Verschillende locaties in Brussel
www.archaeologydays.urban.brussels

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?