BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© Jeny BSG
| Jeny BSG neemt deel aan het Afrpolitain Festival. Ze zal een dansworkshop organiseren.

Drie festivals om je weekend op te vrolijken: Afropolitan, CORE en het Brussels Jazz Weekend. Maar ook een literaire ontmoeting in Elsene en de 20 km door Brussel.

FESTIVAL

Bozar organiseert het Afropolitan Festival. Deze 5e editie staat in het teken van 'Women Power' om de creatieve kracht van vrouwelijke Afrikaanse artiesten en artiesten van Afrikaanse afkomst te vieren. Verschillende auteurs zullen aan dit festival meedoen, zoals de Frans-Senegalese romanschrijfster Fatou Diome. Het festival biedt naast concerten ook dansworkshops met de Belgisch-Congolese danseres en choreograaf Jeny BSG. Lees hier meer over Afropolitan.

AFROPOLITAN
26 > 29/5
Bozar
www.bozar.be

FESTIVAL

Brussel zal de allereerste CORE verwelkomen in het Ossegempark. Dit festival belicht de diversiteit van de muziekgenres: van quality indie, hiphop, elektronica en hyperpop tot alternatieve dance. Lees hier en Kijk hier meer over CORE.

CORE
27 > 28/5
Ossegempark

www.corefestival.com

core_festival.jpg
© CORE
| CORE Festival in het Ossegempark.

FESTIVAL

Op verschillende plekken in Brussel vindt deze dagen het Brussels Jazz Weekend. Voor deze 6e editie zal de legende Toots Thielemans worden geëerd. De Brusselse ket en jaz legende zou dit jaar 100 geworden zijn. Lees hier meer over het evenement en ook hier voor verschillende programma's.

BRUSSELS JAZZ WEEKEND
27 > 29/5
Verschillende pleken in Brussel
www.brusselsjazzweekend.be

brusselse_jazz_weekend.jpg
© Facebook/Brussels Jazz Weekend | (Archiefbeeld)
| Het Brussel Jazz Festival vindt plaats op verschillende plekken in Brussel van 26 tot 29 mei.

LITERATUUR

Het Asmara-Addis Literair Festival zal drie dagen lang plaatsvinden in Elsene. Dit is een internationaal en nomadisch literair festival met pan-Afrikaanse wortels en feministische principes in het hart. Het werd in 2019 opgericht door de Eritrees-Ethiopische auteur Sulaiman Addonia. Elke dag van het festival zal een andere invalshoek hebben, maar de drie dagen zijn verbonden door een rode draad: de talen van Brussel. Lees hier en ook hier meer over het evenement.

ASMARA - ADDIS LITERAIR FESTIVAL
29 > 31/5, vanaf 15.00
Elsene
www.asmaraaddisfestivalinexile.com


asmara.jpg
© Facebook/Het Asmara-Addis Literair Festival.
| Het Asmara-Addis Literair Festival (in ballingschap) vindt plaats in Elsene.

SPORT

Vzw Think Pink België organiseert een sportieve uitdaging '20km door Brussel'. Het doel van dit evenement is de strijd tegen borstkanker te steunen. Heb je niets te doen? Je kunt met je familieleden en ook collega's deelnemen, zowel individueel als in groepen.

20 KM DOOR BRUSSEL
29/5
Brussel
www.think-pink.be

pink_2.jpg
© Think Pink België/Facebook.
| 20 km door Brussel, een organisatie van Think Pink België.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?