BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© Mikha Wajnrych
| The Great He-Goat - Compagnie Mossoux-Bonté - TB² Festival is terug in Brussel met zijn tweede editie.

Er komt een lang Pinksterweekend aan. Gelukkig is er de komende dagen weer veel te doen in de stad: een festival rond hedendaagse dans en muziek, bijvoorbeeld, maar ook literatuurliefhebbers en gezinnen met kinderen komen aan hun trekken.

EXPO

Galila's P.O.C. is een privé-ruimte in Brussel gewijd aan de hedendaagse kunstcollectie van Galila Barzilaï. 'Overdosis' is een tentoonstelling in de vorm van een gigantisch hedendaags rariteitenkabinet. De ongeveer 450 tentoongestelde werken zijn gegroepeerd rond twintig eclectische, onverwachte en humoristische thema's - van hergebruik tot watermeloenen, van het oog tot sigaretten, van stoelen tot godsdiensten. Verschillende kunstenaars uit alle hoeken van de wereld nemen deel. Lees hier meer over de expo.

GALILA'S P.O.C
4/6
Galila's P.O.C
www.galilaspoc.com

KUNSTCOLLECTOR Galila Barzilai BRUZZ ACTUA 1612
© Saskia Vanderstichele
| KUNSTCOLLECTOR Galila Barzilai.

FESTIVAL

Het Théâtre Les Tanneurs en Les Brigittines zetten de tweede editie van het TB2 Festival op het getouw. Dit festival brengt alle actoren rond hedendaagse dans samen. Verschillende avonden zijn geprogrammeerd met voorstellingen in beide zalen. Ook de Brusselse choreograaf Alexander Vantournhout en zijn danspartner Axel Guérin nemen deel aan dit evenement. De dans zal ook in de openbare ruimte plaatsvinden met een choreografie en een groot spektakel voor iedereen. Kijk hier meer over TB2 Festival.

TB2 FESTIVAL
1 > 11/6
Les Tanneurs en Les Brigittines
www.brigittines.be

thumbnail_la_spire_cjean-louis_fernandez_077.jpg
© Jean-Louis Fernandez
| La Spire - Chloé Moglia / Cie Rhizome. TB² Festival in Brussel.

FESTIVAL

Sinds 2007 biedt de Beursschouwburg aan het einde van een druk seizoen in juni een gratis programma, van donderdag tot het weekend. Een groot en nieuwsgierig publiek ontmoet elkaar op het meest gastvrije dakterras van Brussel. Aan deze editie zullen verschillende bands deelnemen, zoals het Canadese duo Pelada. Ze brengen een unieke mix van acid house, schreeuwende stemmen en geëngageerde teksten. Maar ook het Gabber Modus Operandi mixt duistere gabber en footwork met funkot percussie en jathilan rituele voodoo uit hun thuisland, Indonesië. Kijk hier meer over het festival.

OUTLOUD
2 > 25/6
Rooftop van de Beursschouwburg
www.beursschouwburg.be

lyseishimwe_celinegillain7of27.jpg
© Lyse Ishimwe
| De rooftop van de Beursschouwburg

LITERATUUR

Brussels City of Stories organiseert een literatuurdag met andere partners zoals Passa Porta, 140, Muntpunt en La Foire du Livre de Bruxelles. Dit evenement vindt plaats op verschillende locaties in Brussel. Een geluidsband en getuigenissen zullen worden uitgezonden in alle Brusselse metro's. De verhalen van vluchtelingen en asielzoekers in Brussel komen ook aan bod in het Migratiemuseum. Lees hier meer over Brussels City of Stories.

BRUSSELS CITY OF STORIES
5/6
Verschillende locaties in Brussel
www.cityofstories.brussels

1745_passa_porta_02_c_ivan_put.jpg
© Ivan Put
| Boeken in Passa Porta archiefbeeld

KINDEREN

GC De Zeyp organiseert een reeks van 8 workshops beeldende kunsten voor kinderen van 6 tot 8 jaar. Tijdens deze activiteit leren de kinderen nieuwe kleuren, nieuwe materialen, nieuwe technieken en nieuwe mogelijkheden ontdekken in het werken met klei en andere natuurlijke materialen. De aandacht gaat uit naar experimenteren, ontdekken en testen onder de deskundige leiding van Olivier D'hose.

BEELDENDE KUNSTEN
4/6, vanaf 14.00 - 16.00
Ganshoren

www.dezeyp.be

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?