BRUZZ select: veel Congolese rumba en verslavende drillsounds

© Delphine Mathy
| Zinneke Parade is terug in Brussel!

Divercity, Kunstenfestivaldesarts, Zinneke Parade of diverse concerten met Franse en Belgische rappers. Deze evenementen staan dit weekend op onze agenda.

FESTIVAL

Divercity is terug! Dit festival werd in 2007 opgericht door de schepen van Gelijke Kansen met de steun van de Brusselse Raad voor Culturele Diversiteit. Voor de 12e editie werkt Divercity samen met de productiemaatschappij Skinfama. Tien Brusselse artiesten zoals Isha, Berry, Noella Ndaya en Yan Koy (muzikanten met totaal verschillende achtergronden) treden op. Verwacht rap, afro gospel en Congolese rumba.

DIVERCITY
14/5, 12.00 - 20.00
Bockstaelplein
www.divercity.brussel.be

place_emile_bockstael_-_emile_bockstaelplein-_1130826-c_visit.brussels_-_jean-paul_remy.jpg
© visit.brussels
| Bockstaelplein

FESTIVAL

Van 7 tot 28 mei nodigt het Kunstenfestivaldesarts kunstenaars uit om de grenzen van theater, dans en performance te verleggen. Maar ook om in dialoog te gaan met lokale initiatieven op tal van plaatsen in Brussel. Voor zijn 27ste editie zet het Kunstenfestivaldesarts muziek in de kijker. Grote namen als de Franse artiesten François Chaignaud en Chassol komen langs. Lees hier meer over het festival.

KUNSTENFESTIVALDESARTS
7> 28/5
Verschillende locaties in Brussel
www.kfda.be

chassol_3.jpg
Chassol.

CONCERT

In het kader van de Botanische Nachten, organiseert Le Chapiteau diverse concerten van Larry, Kalash en 13 MINI. Larry is een Franse rapper. Hij zal de show beginnen met zijn laatste album 'Petit Prince', dat eerder dit jaar uitkwam. Ook Kalash Criminel, wiens echte naam Amira Kiziamina is, treedt op. Hij is een van de leidende figuren in de Franse rap en gaat de avond in vuur en vlam zetten. De nieuwkomer in de Belgische hiphopscene, 13 MINI zal de avond afsluiten met melodieën die geïnspireerd zijn door trap- en drillsounds, maar ook door pop- en Franstalige liedjes.

LARRY - KALASH CRIMINEL - 13MINI
14/5 > Vanaf 18:30
Chapiteau
www.botanique.be

PARADE

Zinneke vzw is de organisatie die instaat voor de algemene coördinatie van een brede waaier aan sociaal-artistieke projecten in de Brusselse publieke ruimte. Elke twee jaar organiseert deze vzw een parade en defilés onder de naam "Zineke Parade". Voor deze 12e editie zal de stad vibreren onder het thema 'Trompe l'oeil'. Het stadscentrum zal worden omgevormd tot een groot podium en artistieke voorstellingen. Andere verrassingen zijn gepland. Lees hier en ook hier meer over Zineke Parade.

ZINEKE PARADE
14/5, 15:00 - 20:00
Verschillende locaties in Brussel
www.zinneke.org

zp18_zp_publiek_18_05_12_saskia_vanderstichele-24.jpg
© Saskia Vanderstichele
| Zinneke Parade in Brussel.

ETEN EN MUZIEK

Streat Fest brengt een vijftigtal Belgische chefs en streetfoodzaken uit Brussel samen om uw smaakpapillen te verwennen, op enkele van de meest verrassende culinaire creaties. Een concert, een dj-set, een workshop of een straatkunstvoorstelling staan op het programma om de sfeer onvergetelijk te maken.

STREAT FEST
12 > 15/5
Thurn en Taxis
www.streatfest.be


640px-tour_et_taxis_-_2021-05-08_-_01.jpg
Thurn en Taxis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?