BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

© Bozar
| Erri De Luca, zal over zijn literaire werk spreken en zijn inzet voor sociale zaken.

Nu de zomer nadert en we langzaam naar een normaal leven terugkeren, is ook Bruzz vandaag terug met zijn weekend selectie. Een onlineontmoeting met schrijvers, een tentoonstelling in een goede natuuromgeving of verschillende kinderworkshops, meer dan voldoende om uw weekend aangenaam en warm te maken.

ONTMOET DE SCHRIJVERS

Bozar biedt u een ontmoeting aan tussen twee schrijvers, Erri De Luca en Alain Damasio nemen in hun werk sociaal geweld op de korrel en net dat engagement zorgde ervoor dat Bozar beide tegenover elkaar zette. Geraakt door sociaal geweld en de ongelijkheden tussen rijke en arme landen? Dan is deze ontmoeting iets voor u.

14/5, online, 20 uur

EXPO

Het Kunstcentrum van het Roodklooster organiseert de tentoonstelling 'Topograaf van verbeelding' van de Belgische kunstenaar Adrien Van de Putte. De in Overijse geboren schilderde in het begin natuurtaferelen in een expressionistische of fauvistische trant, maar ontwikkelde een eigen stijl en techniek die hij chromatine noemde. Deze expo biedt u ook de mogelijkheid om de omgeving van het Roodklooster te bezoeken.

TOPOGRAAF VAN VERBEELDING
14/5 > 18/7, Rokloosterstraat 4, 1160 Oudergem

roodklooster
© cc Flickr/Frank Vassen
| Rood Klooster, Zoniënwoud.

KINDEREN

CosmoGolem helpt kinderen en tieners hun dromen en wensen waar te maken door middel van creatieve workshops. De CosmoGolem is een grote houten reus gemaakt door kunstenaar Koen Vanmechelen. Kinderen tussen 6 en 12 jaar kunnen deelnemen aan dit evenement. De nieuwe CosmoGolem wordt zondag ingehuldigd met dans en tromgeroffel. Koen Vanmechelen en Vlaams minister van Jeugdzaken Benjamin Dalle (CD&V) zullen aanwezig zijn.
Kijk hier en ook hier meer over Cosmogolem.

COSMOGOLEM
15/5> 16/5, Dapperheidsplein 7, 1070 Anderlecht

CosmoGolem
© CosmoGolem
| Workshop met kinderen.

DANS

In zijn danssolo Tafukt belichaamt Radouan Mriziga de Imazighen, de inheemse bevolking van Noord-Afrika. Mriziga volgde een dansopleiding in Marrakech en Tunesië, kwam bij P.AR.T.S. terecht, de internationale school voor hedendaagse dans in Vorst, en is artiest in residentie in het Kaaitheater.

TAFUKT
15/5 > 17/5, DECOR ATELIER, Manchesterstraat 17,1080 Sint-Jans-Molenbeek

Tafukt
© Philip Marnef
| De affiche van Tafukt.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?