BRUZZ selects: onze cultuurtips voor het weekend

© Eric Danhier
| HOPLA! een circusfestival is terug.

Nu de lockdown en avondklok achter de rug zijn, is ook BRUZZ terug met de selectie van het weekend. Twee festivals op het menu: circusfestival HOPLA! en het filmfestival Millennium. En een wandeling en rondleidingen in de mooiste groene plekjes van de hoofdstad worden aan de lijst toegevoegd.

HOPLA!

De stad Brussel nodigt u uit voor HOPLA!, een circusfestival dat sinds 2007 wordt georganiseerd in de Belgische hoofdstad. Dit evenement wil bruggen slaan tussen het circus en de stad én tussen de kunsten en hun publiek. Het roept het publiek op om zichzelf te overtreffen, zich te verwonderen, anderen te respecteren en nieuwsgierig te zijn. Zaterdag zullen de twee acrobaten Ludo en Arsène optreden. Afhankelijk van de plaats en de situatie doen ze dat met een ladder, een tractorband, muziekinstrumenten of klapstoelen.

HOPLA!
12/6 > 4/7,
verschillende locaties in Brussel

Hopla!circusfestival
© Stad Brussel
| Hopla!circusfestival

FESTIVAL MILLENIUM 2021

Het filmfestival 'Millennium 2021' is terug na de laatste editie in 2020. Na de lockdown is dit dé gelegenheid om gezellige momenten samen te zijn met familie en tegelijkertijd emoties uit te wisselen via een aantal geselecteerde films. 'A Thousand Cuts' van de Amerikaanse cineast van Filippijnse afkomst Ramonas S. Diaz, is zo'n film. Die vertelt het verhaal van het machtsregime van de Filipijnse president Rodrigo Duterte, die de democratie in zijn land onder druk zet. Ook 'The Man Who was Looking for his Son' van de Franse regisseurs Stéphane Correa en Delphine Deloget staat op het programma. Deze film vertelt het verhaal van de Chinese Wu die zijn zoon tien jaar geleden verloor. Zijn vader is ervan overtuigd dat zijn zoon als eenjarige aan een andere familie is verkocht en zoekt hem daarom nog steeds. Wie alle films van dit festival wil ontdekken, klikt op deze link.

FESTIVAL MILLENIUM 2021
10/6 > 20/6, verschillende locaties in Brussel

Millenium Festival
Millenium Festival.

FLANEREN IN BRUSSEL

Nog op zoek naar een activiteit voor zaterdag namiddag? Tijdens deze anderhalf uur durende wandeling 'Op zoek naar de verdwenen Zenne' verkent u het gebied waar de Zenne in de jaren 1870 werd afgedamd en waar de oude haven in het begin van de 20e eeuw werd gedempt. Oude foto's laten u ontdekken hoe de Zenne het Brussel van weleer een heel ander cachet gaf. De wandeling eindigt in de cafetaria van de Sint-Gorikshallen.

VERDWENEN ZENNE
12/6, Uitgang metro Sint-Katelijne plein
, 1000 Brussel. 16:30 > 19:30

Zenne was BRUZZ 1557
Zenne.

TB² - Festival Tanneurs - Brigittines

Het Théâtre Les Tanneurs en Les Brigittines slaan de handen in elkaar om een bijzonder evenement rond hedendaagse dans te organiseren: 'TB²'. In beide kunstencentra zijn verschillende voorstellingen en theaters gepland, een eerste voorstelling bij Les Brigittines en een tweede bij Les Tanneurs en omgekeerd. Op 19 juni, dag van de afsluiting van dit evenement, wordt er met de wijkbewoners gewerkt aan een installatie. . Klik hier om het Franstalige interview van BRUZZ te lezen over het vrouwelijke collectief Le Gang dat ook aan deze voorstellingen deelneemt.

TB²
04/6 > 19/6, Het Théâtre Les Tanneurs, Huidevettersstraat 75, 1000 Brussel
Les Brigittines, Korte Brigittinenstraat, 1000 Brussel

Rondleiding

Gedurende drie weekends in juni en september nodigt CIIVA u uit om de mooiste en soms onbekendste groene ruimtes ('Garden Tales') van Brussel te ontdekken. Tijdens dit eerste weekend zullen er verschillende gratis rondleidingen in het Nederlands en het Frans worden georganiseerd op begraafplaatsen in de hoofdstad, zoals de begraafplaats van Laken, Evere, Schaarbeek en vele andere.

GARDEN TALES
12/6, Het kerkof van Laken
13/6, Begraafplaats van Evere, Schaarbeek, Dieweg en Anderlecht

Begraafplaats van Anderlecht
© C. Bourgois
| Begraafplaats van Anderlecht
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?