BRUZZ selects: onze uittips voor dit weekend

© Caroline Schmit
| De twee Belgische pianisten: Lena & Louise Kollmeier.

Voor deze eerste week van april en de paasvakantie heeft BRUZZ een selectie gemaakt van evenementen die je deze moeilijke coronaperiode misschien zullen doen vergeten. Een greep uit het aanbod: een familiefilm, een tentoonstelling of een klassiek concert.

TAAL LEREN MET MUZIEK

Zijn jullie een talenliefhebber? Dan kunnen jullie de taal lingala van Congo-Kinshasa leren, via het project 'Talen in muziek'. Het is georganiseerd door Desta Halle, oprichtster en coördinatrice van Languages Through Music in het kader van het Afropolitan Forum. Verschillende Belgische artiesten van Congolese afkomst zullen de deelnemers online onderwijzen, waaronder zangeres en componiste Amanda Malela en rapper Badi.

LINGALA THROUGH MUSIC
3/4
24/4, BOZAR

Vorige editie van Lingalacursus
© BOZAR
| Vorige editie van Lingalacursus/BOZAR Afropolitan Festival 2019.

PIANOCONCERT

Geïnteresseerd in pianomuziek? Novanoïs orgraniseert Novaclassic, een nieuwe reeks concerten waaraan professionele pianisten uit Schaarbeek deelnemen. De concert- en repetitiezaal voor muzikanten en dansers beschikt over een 120 jaar oude Erard-piano. De initiatiefneemster wil laten zien dat artiesten verschillende genres op de klassieke piano kunnen spelen, zoals tango en jazz. Voor dit weekend staan de Belgische pianisten Lena & Louise Kollmeier op het programma.

NOVACLASSIC
2/4,
Novanoïs

Lena & Louise Kollmeier.
© Caroline Schmit
| Lena & Louise Kollmeier spelen heel lang samen.

FAMILIEFILM

Een goede manier om te ontspannen: elke vrijdagavond vertoont Cinema Palace online een film. Dit weekend is het de film genaamd 'Le Voyage dans la Lune'. Alle landen ter wereld dromen ervan de maan te bereiken om hun vlag te planten. Solan en Ludvig besluiten hun geluk te beproeven aan boord van de raket die Feodor heeft gebouwd. En zo begint een ongelooflijke ruimtereis! Wie een online gezinsticket koopt, kan deelnemen aan andere activiteiten tijdens de rest van het weekend. Knutselen, recepten, lezingen en nog veel meer leuke ouder-kindactiviteiten.

LES VOYAGES DANS LA LUNE
02/04, PALACE

PLANTENMARKT

Ben je op zoek naar een activiteit voor dit weekend en heb je geen idee? De ympa plantenmarkt biedt duurzaam geteelde planten van goede kwaliteit te koop aan. Je ontdekt ook de verhalen erachter de planten en maakt kennis met de producenten. Het assortiment van ympa is vrij van chemicaliën en plastic. Het is afkomstig van een aantal Belgische en Nederlandse telers die werken volgens het teelthandvest van The Green Community, een coöperatie van duurzame en lokale plantenkwekers.

YMPA PLANTENMARKT
3/4, Plantentuin Meise

Drop by: we've got coffee, cake & to go!

Beursschouwburg, verstoken van publiek door het cornavirus, stelt een evenement voor. Bij de ingang van deze kunstencentrum, staan een taart en een kop koffie klaar. Iedereen is van harte welkom in hartje van Brussel.

Drop by: we've got coffee, cake & to go!
02/4, Beursschouwburg

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?