BRUZZ selects: onze uittips voor het weekend

© Stéphane Risack
| Les nuits Botanique is terug voor een boeiende sfeer in Brussel.

Het wordt moeilijk kiezen dit weekend. Even buiten Brussel vindt het creatieve muziekfestival Horst plaats. In Brussel is er rond het kanaal heel wat te doen. Zo bundelen het MIMA, Atelier Groot Eieland en de Food Hub hun krachten met een paar dagen vol muziek, kunst en biologische groenten. Het Kaaitheater komt met de eerste editie van een nieuwe stadsfestival, dat zich dit keer zal buigen over de huizenmarkt.

LES NUITS BOTANIQUE

Het is alweer de 28e editie van het muziekfestival Les Nuits Botanique. Er staan optredens gepland van artiesten als Girls in Hawaii, de Belgische indiepopband die hun album 'Everest' ten gehore zal brengen. Ook Ashley Morgan, Pippin en Susobrino, van het collectief Noannaos (lees: no-one-knows) zijn erbij. Zij zullen hun fusie van experimentele elektronische muziek, etnische invloeden en hiphop aan het publiek voorstellen. Lees hier en hier meer over het festival.

LES NUITS BOTANIQUE
8/9 > 26/9
Koningsstraat, 236
Klik hier voor meer informatie.

EXPOSITIE

Het Brussels Gallery Weekend opent elk jaar het artistiek seizoen op verschillende plekken in de Brusselse hoofdstad. Aan deze veertiende editie zullen een veertigtal galerijen en andere kleine en gevestigde kunstruimtes meewerken. Er zal ook een tentoonstelling worden gewijd aan het werk van jonge kunstenaars die in Brussel wonen en nog niet door een galerij vertegenwoordigd worden. Nieuw dit jaar is dat bezoekers naar de kunstenaars kunnen luisteren via een podcast. Lees hier en kijk hier meer over het evenement.

BRUSSELS GALLERY WEEKEND
9/9 > 12/9
Verschillende locaties in Brussel

brussels_gallery_weekend.jpg
Brussels Gallery Weekend zal de kunstliefhebber al luisterend door stad gidsen.

MARKT

Een extra reden om de nieuwe bruggen over het kanaal te testen! Het MIMA, Atelier Groot Eiland en The Food Hub slaan de handen in één en organiseren zondag en maandag ‘Bel’Arts & Food’. Dit weekend kan je daarom je biologische aankopen kunnen combineren met een jazzconcert of een dj-set. Het parcours dat op de straat is aangegeven leidt je van het MIMA langs restaurant Bel Mundo naar de moestuin. Daar hangen ook een paar kunstwerken van het museum die in bruikleen zijn gegeven. De groenten uit de eigen moestuin zijn te koop bij één van de standjes, maar ook een tiental lokale bioboeren stelt koopwaar uit langs het kanaal.

BEL’ARTS & FOOD
10/9 15 -21 uur
1
1/9 15 -21 uur
verschillende locaties in Molenbeek langs het Kanaal

Stadslandbouw Bel akker op terrein oude Zenne-arm
© Saskia Vanderstichele
| Stadslandbouw Bel'Akker.

DEBAT

Het Kaaitheater gaat op zoek naar hoe een rechtvaardige stad eruit kan zien. Het theater biedt een podium aan creatieve denkers, die experimenteren met andere manieren van leven, werken en wonen. De eerste editie staat in het teken van huisvesting. Dat betekent onder andere een debat met socioloog Saskia Sassen rond Brusselse thema’s zoals Friche Josaphat en de Noordwijk, een live skypegesprek met Leilani Fahra (voormalig VN rapporteur voor het recht op huisvesting) en een reeks workshops over de rechtvaardige stad. Voor wie liever buiten speelt, zijn er de strandbar naast het Kaaitheater en een nieuwe vorm van protest: de Ræv rehearsal*.

9/9 – 11/11 verschillende tijdstippen
In en rond het Kaaitheater

sous_les_paves_-_fotografie_magnus_2.jpg
© Magnus
| Een belangrijke debat in het Kaaitheater.

FESTIVAL

Horst is geen festival, maar een beweging. De afgelopen tijd trokken al heel wat mensen naar Vilvoorde om kennis uit te wisselen over architectuur, muziek en kunst tijdens verschillende workshops. Het sluitstuk vindt dit weekend plaats, met een festival op het voormalig militair terrein Asiat. De editie van 2021 omvat drie dagen festival en meer dan zeventig artiesten. Met op de affiche onder andere Aïsha Devi, de Zwitserse elektronicaproducer, of de Amerikaanse producer Avalon Emerson, die eerder al speelde op iconische plekken als de Berlijnse club Berghain. Ook Mr. Scruff staat op de line-up, producer van het Britse onafhankelijke label Ninja Tune.

10/9 - 12/09, 12.00 - 01.00 uur
Asiat, Mechelsesteenweg 255
Vilvoorde


Horst 2020
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?