BRUZZ Selects: Van Arts Brussel WEEK tot BILY-festival naar expo rond migratie

© BILY
| BILY (Brussels I love You) organiseert dit jaar zijn zesde editie.

BRUZZ Selects is terug om jullie op de hoogte te houden van de evenementen van dit weekend. Een tentoonstelling over migratie, volg buiten een yogaklasje of bezoek drie grote festivals: Art Brussels, Le Festival BILY of het Picture festival.

ART BRUSSELS WEEK

Art Brussels WEEK nodigt je uit om de hedendaagse kunst te vieren met een reeks tentoonstellingen in veertig deelnemende galeries en culturele instellingen. De week zal in drie talen worden begeleid; Nederlands, Frans en Engels. Je kunt persoonlijk aan het evenement deelnemen, maar ook online. Lees hier meer over het evenement.

ART BRUSSELS WEEK
galeries: 3/6 > 6/6, Verschillende locaties in Brussel
online : 1/6 > 14/6

PICTURE FESTIVAL

Na een eerste editie in 2019 en een tweede editie van 2020 die werd afgelast vanwege het coronavirus, keert het Picture Festival dit jaar terug om Brussel op verschillende plaatsen te laten schitteren. Brusselse kunstenaars als Dominique Goblet en Kitty Crowther zijn enkele van de bekende namen in deze editie. Fanny Dreyer en de Duitse kunstenaar ATAK zullen ook aanwezig zijn. Lees hier meer over het Picture Festival.

PICTURE FESTIVAL
29/5 > 20/6, Verschillende locaties in Brussel

Kitty Crowther
© Kitty Crowther
| Een plaatje uit 'Je veux un chien !' van Kitty Crowther.

BILY

BILY (Brussels I love You) organiseert dit jaar zijn zesde editie. De roeping van BILY is de mensen onze hoofdstad te laten ontdekken of herontdekken door middel van een bepaalde cartografie van de hedendaagse kunst. Vooral vrouwelijke kunstenaars komen aan bod.

Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bezoeken aan galeries, instellingen, expositieruimten, kunstenaarswoningen, en kunstcollecties, telkens in het gezelschap van chef-koks tijdens de openingsdag. Zo is het event een combinatie van cultuur en gastronomie.

BILY
29/5 > 5/6, Verschillende locaties in Brussel

BILY
© BILY
| Via BILY ontdekken jullie verschillende getalenteerde artiesten in Brussel.

EXPO

MigratieMuseumMigration organiseert een tentoonstelling rond het thema 'Eindeloos op de vlucht, naar (en in) Europa'. Je kunt het kleine museum in Molenbeek elke dag bezoeken, behalve op maandag. Deze tentoonstelling illustreert de belangrijkste routes die de vluchtelingen nemen om Europa te bereiken aan de hand van foto's van beroepsfotografen, die sommige van deze routes samen met vluchtelingen hebben meegemaakt.

Deze editie concentreert zich op twee vluchtroutes: de Balkanroute en de route door Zuid-Italië en Ventimiglia, met hun vertakkingen: Calais, Duinkerken en Zeebrugge. Kijk hier meer over de expo.

Eindeloos op de vlucht naar (en in) Europa
4/5 > 14/8, MigratieMuseumMigration in Molenbeek

MigratieMuseumMigration
© Brussel Lof
| MigratieMuseumMigration.

BUITEN YOGA

Zoek je iets om dit weekend te doen? Je kunt met yoga lichaam, geest en ziel weer in balans brengen. Er zijn in Brussel heel wat spelers die dit aanbieden. Bekijk eens wat de mogelijkheden zijn bij Yoga Room, of informeer via Facebook wanneer er weer een sessie is in het Jubelpark. Ook in Vorst kun je je yogamatje uitrollen. De Vaartkapoen in Molenbeek slaat die weekend over, maar volgende week kun je weer terecht in het Marie Josépark. Houd ook Pop Up Yoga in de gaten, want daar organiseren ze regelmatig yogasessies op bijzondere locaties.

Twists and Beans
6/6, 11.00 – 12.15, Luttrebruglaan 79, VORST

yoga.jpg
© Still Vision
| yoga in de buitenlucht. (Archiefbeeld).
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?