'Meet The Masters' brengt Vlaamse meesters tot leven aan de Kunstberg

© MtM

De werken van de Vlaamse meesters Jan Van Eyck, Pieter Bruegel en Peter Paul Rubens komen vanaf 27 augustus tot leven tijdens de interactieve tentoonstelling "Meet The Masters" in het Dynastiepaleis aan de Kunstberg. Dankzij moderne videomapping technieken en projecties in 360 graden kunnen de bezoekers de schilderijen van de Vlaamse meesters tot in detail beleven.

Krachtige projectoren, hoogtechnologische beelden en projecties die de hele ruimte vullen nemen de bezoekers mee tot in het atelier van de Vlaamse meesters. Daar komen de schilderijen letterlijk en figuurlijk tot leven via de kleinste details, terwijl een hoorspel voor een historische achtergrond zorgt. De verhaallijn werd uitgewerkt door kunsthistorici en experten die zich verdiepten in literatuur en publicaties.

Enkele Vlaamse acteurs verlenen hun stem aan de verschillende personages die het hoorspel vorm geven. Nico Sturms is Arthur, die de ateliers van de kunstenaars bezoekt. Damiaan De Schrijver kruipt in de huid, of liever stem, van Rubens, singer-songwriter Stan Lee Cole vertolkt de rol van Bruegel, terwijl Tom Vermeir in het penseel van Van Eyck kruipt.

De tentoonstelling Meet The Masters is van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur te bezoeken. Tickets kosten 7 euro voor kinderen van 6 tot 16 jaar op weekdagen en 8 euro tijdens het weekend. Volwassenen betalen 10 euro op een weekdag en 11 euro in het weekend. Voor kinderen tot 6 jaar is de toegang gratis.

Meet The Masters is de opvolger van de expo Beyond Bruegel. De multimediale tentoonstelling rond Pieter Bruegel de Oude lokte in een jaar meer dan 60.000 bezoekers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?