Stay at Home Museum gaat met 2 miljoen bezoeken laatste dag in

© KMSK Brussel
| De val van de opstandige engel.

De eerste vier edities van het Stay at Home Museum, waaronder een rondleiding over Bruegel in het KMSK in Brussel, konden al bijna 2 miljoen online bezoekers bekoren. Met het project brengt Toerisme Vlaanderen in samenwerking met zijn museumpartners het museum via YouTube en Facebook naar de huiskamer van kunstliefhebbers.

Het Stay at Home museum nam een vliegende start met bijna 800.000 views voor de tentoonstelling van Van Eyck. Geen verrassing meldt woordvoerder van Toerisme Vlaanderen Stef Gits. Het was uitzonderlijk dat de wereldbekende werken van de Vlaamse meester op één plaats te zien waren. Door de coronacrisis moest het MSK in Gent, waar de tentoonstelling plaatsvond, sluiten. Maar door het Stay at Home Museum kon de unieke tentoonstelling rechtstreeks naar de huiskamer gebracht worden.

De online tentoonstellingen van Bruegel, Rubens en Ensor deden het ook goed en hebben samen bijna 1 miljoen bezoekers op hun teller staan. Het museuminitiatief bleef ook niet onbesproken in het buitenland. De virtuele museumrondleidingen kregen, naast heel wat nationale media-aandacht, ook aandacht in vijftig internationale media. Vooral de BBC was zeer lovend en noemde de online museumbezoeken het beste lockdown entertainment.

Woensdag is het tijd voor het laatste deel van het Stay at Home Museum. Mechels kinderburgemeester, Camila Ladrón de Guevara Espindola, zal samen met gids Annick Vlemickx de kijkers gidsen door het Hof van Busleyden, een prachtig renaissance stadspaleis.

Of er nog een volgende editie komt van het Stay at Home Museum is nog even afwachten. Inschrijven voor woensdag kan nog via www.facebook.com/flemishmasters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?