Tentoonstelling 'Delvaux, de man die van treinen hield' met maand verlengd

© bruzz

De tentoonstelling 'Paul Delvaux. De man die van treinen hield', die momenteel loopt in Train World, wordt met een maand verlengd wegens succes. Normaal gezien zou de expo eindigen op 15 maart, maar die datum wordt nu verlengd tot 19 april.

Doorheen de permanente treincollectie van Train World aan het station van Schaarbeek staat een 50-tal werken opgesteld van de Belgische kunstenaar die 25 jaar geleden overleed en die een voorliefde had voor de spoorwegwereld.


De schilderijen, schetsen, voorstudies en persoonlijke voorwerpen van Delvaux (1897-1994), zijn voornamelijk afkomstig uit het Paul Delvaux Museum in Sint-Idesbald. Maar er komen er ook uit een museum in Elsene en uit privéverzamelingen uit onder meer Panama en Genève.


De bezoekers worden doorheen de expo geleid via afbeeldingen van een klein meisje in een rode jurk dat enkel vanop de rug te zien is. Het meisje is afkomstig uit het schilderij "La gare forestière" van Delvaux. Ook dat werk is de komende twee maanden nog te zien in Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?