1 op de 3 Brusselse musea wil heropenen op 18 mei

© PhotoNews
| Muziekinstrumentenmuseum (MIM)

Als de huidige exitstrategie aangehouden kan worden, kunnen de musea opnieuw openen vanaf 18 mei. Een op de drie Brusselse musea is daar ook voorstander van, blijkt uit een bevraging door museumPASSmusées.

De Brusselse musea hebben samen met de Vlaamse en Waalse musea een stappenplan voor de gezamenlijke heropening van de musea. Dat plan werd door de Nationale Veiligheidsraad goedgekeurd, weet de organisatie achter de museumpas.

Het plan houdt een aantal maatregelen in die musea moeten nemen om de heropening op een veilige manier te laten verlopen. Hoe dat kan, hebben de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten al laten zien. Sanitaire maatregelen en social distancing zullen ook hier een grote rol spelen.

Museumpas compenseert

Uit een bevraging door museumPASSmusées bij 100 Belgische musea blijkt dat de helft op 18 mei de deuren opnieuw wil openen. In Brussel gaat het om een op de drie musea, in Vlaanderen is dat zes op de tien. "Als de huidige exitstrategie aangehouden kan worden, dan kunnen de musea opnieuw openen vanaf 18 mei", klinkt het bij museumpas.

Wie een museumpas heeft, zal gecompenseerd worden, laat de organisatie nog weten. "Mensen die een museumpas hebben, krijgen de volledige lockdownperiode als compensatie aangeboden. Zodra de musea weer open zijn, zullen ze de kans krijgen om de duur van de lockdown op te nemen of te doneren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?