Achttien gratis concerten in stadhuis van Brussel tijdens vijfde Music City Hall

Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret Verlichting van de Grote Markt, stadhuis en kerstboom tijdens Winterpret
© PhotoNews
© PhotoNews

Op zondag 13 november vindt tussen 14 en 20 uur de 5de editie van Music City Hall plaats. In de zeven zalen van het stadhuis van Brussel worden doorheen de dag achttien gratis concerten georganiseerd.

Muziekliefhebbers en toeristen kunnen tijdens Music City Hall in de unieke zalen van het stadhuis, en op de erekoer, aan de Grote Markt komen luisteren naar electro, soul, jazz, blues of klassieke muziek. De achttien concerten worden gespeeld door tien verschillende muziekgroepen.

De artiesten Jaouad, Tyana P, Dorian Dumont, Gaelle Solal en La Jérôme spelen elk drie sets van dertig minuten. Innersonics neemt het publiek mee in een psychedelische set van 4 uur in het kantoor van de Brusselse burgemeester Philippe Close en Fatoosan, Mab'ish en Mikigold spelen een 5 uur durende dj-set in de Gotische Zaal. Fanfare Remork en Barkaba leven zich uit op de erekoer.

"De Stad Brussel wil de opkomende Belgische muziekscene in al haar diversiteit in de schijnwerpers zetten. Via Music City Hall kunnen bezoekers ook een van de mooiste gebouwen van onze hoofdstad ontdekken of herontdekken in een unieke sfeer", vertelt Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen.

Het evenement is gratis, maar wie de concerten wil bijwonen moeten wel vooraf reserveren via de website van Music City Hall.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?