In beeld: kinderen in mini-luxewagens in voetgangerszone

Jeugdwerker en game-ontwikkelaar Lennert Mottar (32) werkte tijdens de lockdown aan een opvallende fotoreeks. Hij fotografeerde kinderen on the road in hun favoriete luxewagens. “De foto’s vatten Brussel samen, met al haar dubbele lagen,” vertelt Mottar.

Tijdens een wandeling op de Anspachlaan enkele weken geleden merkte Lennert Mottar een bijzonder tafereel op. In de voetgangerszone reed een klein meisje in een mini-Mercedes-Benz een groep verbaasde politieagenten voorbij.

In de weken die volgden fotografeerde Mottar nog meer kinderen in mini-versies van luxewagens. De beelden zien er onschuldig uit, maar staan volgens de Brusselaar symbool voor enkele belangrijke Brusselse thema’s: “Ze tonen de verschillende visies op stad, status en mobiliteit.”

Zo doet een auto in de voetgangerszone denken aan de Brusselse discussie rond de plaats van de auto in de stad. Tegelijk stelt de foto op de Anspachlaan de politie in een positief daglicht, terwijl die vandaag vaak onder vuur ligt.

Voor Mottar weerspiegelen de foto’s ook verschillende Brusselse wereldbeelden. “De ene ouder zou nooit zoiets voor zijn of haar kind kopen, de andere ziet het als statussymbool en gaat op zoek naar het duurste model.”

Ook burgemeester Philippe Close merkte de bijzondere reeks op en deelde een van Mottars foto’s via Instagram.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?