Bloemenparcours Bloeiend Brussel vervangt bloementapijt Grote Markt

© BRUZZ
15/08/2021
Updated: 15/08/2021 14.58u

Het traditionele bloementapijt is er niet op de Grote Markt, maar vanaf vandaag kunnen bloemenliefhebbers Bloeiend Brussel ontdekken. Dat is een bloemenparcours door het historisch centrum van de stad. Onder meer Manneken Pis en het Stadhuis zijn bloemrijk versierd.

Door corona zal er geen bloementapijt te zien zijn op de kasseien van de Grote Markt. In de plaats daarvan heeft de Stad Brussel beslist om Bloeiend Brussel te lanceren, een parcours dat nog tot 5 september te zien is. “Door dit evenement over meerdere weken en locaties te spreiden, zorgen we ervoor dat alles coronaproof blijft zodat de bezoekers zorgeloos kunnen rondkuieren”, zegt Brussels schepen van Cultuur en Grote Evenementen Delphine Houba (PS).

“Onze handelaars hebben een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Met dit evenement willen we hen een hart onder de riem steken door het stadscentrum aantrekkelijker te maken”, aldus schepen van Economie Fabian Maingain (Défi). “Want zoals Brussel niet zonder bloemen kan, kan het niet zonder zijn lokale handelszaken en horeca.”

Parcours

Concreet bestaat het parcours uit zestien haltes, met onder meer installaties op het balkon en op de binnenkoer van het Stadhuis. Manneken Pis is niet het enige standbeeld dat met bloemen versierd is, ook in de Brouwersstraat en op de Kaasmarkt zijn verschillende sculpturen gedecoreerd.

In de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen heeft de Belgische artieste Sarah Bruford de installatie Vrolijke Wolken opgehangen, die uit achttien hortensiawolken bestaat. Het parcours is gratis en duurt ongeveer een halfuur. Het startpunt is de binnenkoer van het Stadhuis op de Grote Markt.

Floraliën

Het evenement is een initiatief van de Stad Brussel, maar ook de organisatoren van de Gentse Floraliën werken mee aan het parcours. “Tijdens het openingsweekend versieren we met enkele topfloristen een gedeelte van het parcours rond de Grote Markt, met zowel verse bloemen als droogbloemen en planten”, zegt algemeen directeur van Floraliën Pieter Toebaert.

"We volgen ook de trends in de bloemsierkunst op de voet en laten, voor de lang blijvende buitendecoraties, het publiek genieten van combinatiewerk met levensechte kunstbloemen en natuurlijke materialen.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, culture, bloeiend brussel, bloemen, Bloementapijt

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni