Bozar doet oproep naar giften om schade te herstellen

Bekijk ook de afspeellijst: donderdag 28 januari 2021

Het Paleis voor Schone Kunsten doet op hun website een oproep naar giften. Daarmee willen ze de geleden schade door de dakbrand dekken. Deze donderdag heropende het museum voor het publiek, tien dagen na de brand.

Met de hashtag #TogetherBozar roept het Paleis voor Schone Kunsten mensen op om een gift over te schrijven op hun rekeningnummer. Bozar kon deze donderdag nog niet laten weten hoeveel geld ze in totaal hopen in te zamelen, of hoeveel er op deze eerste dag al is opgehaald.

Donderdag heropende het museum voor het publiek, na tien dagen sluiting. De museumhallen in het noordelijke circuit kunnen in alle veiligheid opnieuw gebruikt worden.

Dakwerken

De Regie der Gebouwen voert nu tijdelijke herstellingen uit op het dak van Bozar. Die moeten eind deze week afgerond zijn en dienen om verdere waterinsijpeling in het gebouw tegen te gaan. Morgen/vrijdag zal een mobiele werfkraan in de Koningsstraat puin en afval van het dak van Bozar halen. Deze kraan zou wel geen verkeershinder veroorzaken.

Het is nog niet bepaald wanneer de definitieve herstellingswerken aan het dak van start kunnen gaan. Eerst moet er een stabiliteitsbureau en studiebureau aangesteld worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?