Bright Brussels trekt bijna 400.000 bezoekers

© Karen Vandenberghe

Het lichtfestival Bright Brussels lokte van 13 tot en met 16 februari een recordaantal van 388.000 bezoekers, en dat ondanks storm Dennis. Het vernieuwde parcours in het centrum van de stad naar de Hallepoort, de Marollen, de Zavel en de Koningswijk bleek een schot in de roos.

Een twintigtal lichtinstallaties stond in de hoofdstad verspreid over het nieuwe parcours van ongeveer 6 kilometer. De focus van Bright Brussels werd daardoor dit jaar ook verlegd naar de bovenstad en haar erfgoed.

Bij de opening op donderdagavond trokken een honderdtal lichtgevende fietsers Bright Brussels op gang, maar het was vooral zaterdagavond koppen lopen langs het parcours met een recordopkomst van 149.000 bezoekers. De interesse uit het buitenland was ook groot, want er kwamen liefst 108.000 toeristen de lichtwerken bewonderen.

Het festival moest op zondag wel afrekenen met de gevolgen van storm Dennis en dus werd er besloten om vier installaties te annuleren. Desondanks waren er op zondag nog 40.000 bezoekers. "Bright Brussels is duidelijk een vaste afspraak geworden, een warm evenement in de kille winterperiode. Het nieuwe parcours liep langs verschillende Brusselse wijken en zette letterlijk en figuurlijk een aantal parels van ons erfgoed in de spotlights", zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS).

De toeschouwers vonden ook vlot hun weg naar het openbaar vervoer van de MIVB. Het aantal reizigers in de metrostations Sint-Katelijne, Hallepoort en Louiza ging met 70 procent omhoog tijdens Bright Brussels.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?