'Bruxelles sur scènes' tovert november om tot theatermaand

© Anne Van Aerschot
| 'Bruxelles sur scènes' tovert november om tot theatermaand

Dertien Brusselse theatercafés zetten heel de maand november hun deuren open voor de vierde editie van 'Bruxelles sur scènes'. Zo kunnen Brusselaars ontdekken wat er leeft in de buurt en in de theatercafés.

Het recept van 'Bruxelles sur scènes' is eenvoudig, want op elke plek blijft de reguliere programmering aangehouden. Al wordt die natuurlijk wel aangevuld met enkele speciale voorstellingen om een breder publiek te doen kennis maken met de buurtcultuur.

Het aanbod bestaat niet alleen uit puur theater, maar ook uit voorstellingen met de nodige dosis humor, poëzie of muziek. En dat wordt in de theatercafés telkens geserveerd met een lekker hapje en drankje.

"'Bruxelles sur scènes' is een mooie vitrine voor onze theatercafés," vertelt Brussels minister-president Rudi Vervoort. "Het festival is al elk jaar een groot succes geweest. De mensen achter de theatercafés zijn allemaal ongelooflijk gepassioneerd. Hun rol in het overbrengen en het verspreiden van de buurtcultuur is echt cruciaal."

Het publiek kan voor 20 euro een bezoekerspass aankopen die hen de toegang geeft tot dertien voorstellingen ofwel een per deelnemend theatercafé. De voordelige pass wordt aangeboden door de Franse gemeenschapscommissie (COCOF) en visit.brussels, om het publiek zo kennis te laten maken met een aantal minder bekende culturele locaties van Brussel. De deelnemende theatercafés en de volledige programmatie vindt u hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?