BRUZZ select: beeldende kunst of jazz in het Atomium

Urbanika, een festival dat stedelijke culturen en digitale kunst in de hoofdstad vermengt.

BRUZZ gidst je ook op Wapenstilstand naar de fijnste en interessantste cultuurmanifestaties in dit lange weekend. Zijn geselecteerd: een tentoonstelling met werk van meer dan dertig kunstenaars, drie adembenemende festivals en bijzondere jazzconcerten in het Atomium.

EXPO

De Stichting Carrefour des Arts, die jong talent ondersteunt, viert het 11-jarig bestaan van haar residenties met een tentoonstelling van 36 Belgische en internationale beeldende kunstenaars. Zij werpen een eigenzinnige blik op de grote onderwerpen van het moment: het klimaat, het moderne samenleven,...

11 YEARS OF RESIDENCIES
9 > 27/11
Vanderborghtgebouw
www.carrefourdesarts.be

paul_gerard_impasse_de_la_fidelite_fragment_dinstallation_2022_photo_lucas_leffler.jpeg
© Lucas Leffler
| Een kunstwerk van Paul Gérard.

FILM FESTIVAL

Het Brussels Art Film Festival (BAFF) is terug en toont tijdens de 21 ste editie in totaal 43 films van 20 vrouwelijke en 18 mannelijke regisseurs. Speciale aandacht gaat ook naar Karlheinz Stockhausen, John Zorn en Thelonious Monk, die hun stempel drukten op de hedendaagse muziek. De drie worden in de kijker gezet in het Paleis voor Schone Kunsten. Meer weten? Lees het hier.

BRUSSELS ART FILM FESTIVAL
10 > 13/11
Verschillende locaties in Brussel
www.baffestival.be

20191114_BAFF
© BAFF
| Er zijn ook dertien Belgische films die vertoond zullen worden in officiële competities.

MUZIEKFESTIVAL

Voor het vijfde jaar op rij nodigt het Brusselse stadhuis je uit op zijn muziekfestival: Music City Hall. In de zeven zalen van het stadhuis zullen de hele dag door achttien gratis concerten worden gegeven door tien verschillende groepen. Artiesten als Jaouad, Tyana P, Dorian Dumont, Gaelle Solal zullen aan dit evenement deelnemen. Lees hier meer over het muziekfestival.

MUSIC CITY HALL
13/11, 14.00 - 20.00
Stadhuis van Brussel
www.musiccityhall.brussels

Stadhuis Brussel.
© BRUZZ
| Stadhuis Brussel.

VIRTUEEL FESTIVAL

Festival Urbanika is een festival dat stedelijke culturen en digitale kunst in de hoofdstad vermengt. Voor deze 8e editie stelt het festival aan jongeren voor om deze kunsten en culturen te ontdekken, via een reis van interactieve audiovisuele installaties vermengd met verschillende momenten van verhoogde choreografische voorstellingen.

URBANIKA
9 > 12/11
Espace Magh
www.espacemagh.be

patrick_suchet_1.jpg
© Patrick Suchet.
| Urbanika Festival.

CONCERT

Liefhebbers van jazzmuziek kunnen komen genieten van verschillende concerten die het Atomium organiseert: 'Atomium Jazz'. Deze vinden plaats in de Ilya Prigogine zaal, met een adembenemend uitzicht op Brussel. Deze derde editie stelt de groep 'Defoort & Da Costa Quartet' voor. Deze vier muzikanten spelen al 20 jaar samen en bieden sounds met een jazz tintje. Bart Defoort neemt tenorsaxofoon en Victor Da Costa speelt gitaar. Op contrabas ziet het publiek Victor Foulon begeleid door de klanken van de trommel van Armando Luongo.

ATOMIUM JAZZ
12/11, vanaf 19.30
Atomiumplein 1

www.atomium.be

Het Atomium
© KVDP BRUZZ
| Het Atomium.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?