BRUZZ select: dansen, zuiderse films en een expo over de Azteken

Brussel danst is terug in Brussel.

Brussel Danst, Flow Up en Midis Minimes, ook dit weekend veel festivals in Brussel om je zomerse dagen vooral buiten door te brengen. Zelfs filmliefhebbers kunnen hun avond in openlucht doorbrengen. Voor wie de straling van de zon wil ontvluchten is er een tentoonstelling in het Coudenbergpaleis.

FESTIVAL

Na een onderbreking van een jaar wegens het coronavirus is de Vlaamse feestdag terug in Brussel, met de vijfde editie van 'Brussel Danst'. Tijdens de namiddag zijn er diverse activiteiten gepland op verschillende plaatsen zoals de Grote Markt, het Beurs- en het Muntplein. Lees hier meer en ook hier over 'Brussel Danst'.

BRUSSEL DANST
10/7
Verschillende locaties in Brussel

www.brusseldanst.be

Brussel danst
© Brussel Danst
| Brussel zal vibreren op het ritme van het festival 'Brussels Danst'.

FESTIVAL

Wil je genieten van de zon aan het enige openluchtzwembad in de stad? Ook 'Flow up' maakt deel uit van Brussel Danst. Dit weekend wordt een programma voor alle leeftijden opgezet. Op de terrassen staan verschillende verrassingen gepland, zoals avontuurlijk eten en geanimeerde workshops voor kinderen. Lees hier meer over 'Flow up'.

FLOW UP
8 > 10/7

FLOW - Pierre Marchant Brug
http://www.zinnema.be

openlucht.jpeg
© BRUZZ
| Openluchtzwembad Flow aan het kanaal van Anderlecht.

FESTIVAL

Het Midis Minimes-festival is toe aan zijn 36e editie. Verschillende programma's zijn voorzien met Belgische en internationale talenten, prestigieuze ensembles en atypische ontdekkingen. Deze nieuwe editie zet de zang in de schijnwerpers, met in het bijzonder de lyrische zangeres Agathe Peyrat en het Kamerkoor van Namen, onder leiding van Thibaut Lenaerts, die deze muzikale zomer afsluiten. Kijk hier meer over het festival.

MIDIS-MINIMES
1/7 > 31/8
Verschillende locaties in Brussel
www.midis-minimes.be

FESTIVAL

Het festival 'Brussel fait son cinéma' biedt deze zomer 15 gratis openluchtvoorstellingen aan voor de deelnemers. Van Italië tot Marokko en van Frankrijk tot Spanje zullen de films de zonnige landschappen van het Middellandse-Zeebekken laten zien. Het doel van 'Bruxelles fait son cinéma' is Brussel in al zijn diversiteit te herontdekken en de traditie van openluchtvertoningen in wijken die nog geen bioscopen hebben, weer onder de aandacht te brengen. Lees hier meer over het festival.

BRUXELLES FAIT SON CINEMA
1/7 > 15/7
Verschillende locaties in Brussel
www.bruxellesfaitsoncinema.be

Bruxelles fait son cinéma.
© Laureline Baron
| Bruxelles fait son cinéma.

EXPO

Het Coudenbergpaleis en Urban stellen de tentoonstelling 'CURIOSA - Keizer Karel, Dürer en de schat van de Azteken' voor. Deze expo stelt zich tot doel om de herinnering levend te houden en bruggen te slaan tussen de culturele geschiedenis en de geschiedenis van het gebied. De installaties van de kunstenares Sabrina Montiel-Soto voegen een zintuiglijke component toe aan de verkenning van deze verbinding tussen gisteren en vandaag.

CURIOSA
6/7 > 2/10
Het Coudenbergpaleis
www.coudenberg.brussels

curiosa_coudenberg_c_sabrina_montiel_soto.jpg
© Sabrina Montiel Soto
| Deze tentoonstelling vindt plaats van 6 juli tot 2 oktober 2022.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?