BRUZZ select: een festival achter elke hoek in de stad

© Lieve Boussauw
| Het Brosella Festival is terug in Brussel.

Het lijkt wel alsof er dit weekend achter elke hoek in Brussel een festival of spektakel georganiseerd wordt. Het begint vrijdagavond met de Ommegang, er is Brosella, Paradise City en Park Poétik. Om enigszins op adem te komen kan je ook deelnemen aan een ontspannende fietstocht langs de verschillende brouwerijen in het hart van de stad.

FESTIVAL

Na een onderbreking van twee jaar is de Ommegang terug in Brussel. De Franse acteur François Berléand, zangeres Jo Lemaire en stand-up comedian Bert Kruismans waren donderdag aanwezig om de duizenden toeschouwers het verhaal te vertellen over hoe Karel V en zijn zoon, de latere Filips II, in 1549 Brussel aankwamen. De Ommegang is onderdeel van het Brusselse Renaissance Festival dat plaatsvindt van 18 juni tot 10 juli.
Lees hier en kijk hier meer over Ommegang.

OMMEGANG
1/7, vanaf 20.45
Grote Markt

www.ommegang.be

FESTIVAL

Het Brosella Festival is toe aan zijn 46ste editie. Er zijn ongeveer twintig concerten gepland, vier zijn gewijd aan de 100ste verjaardag van Toots Thielemans (1922-2016). Brosella wil een forum bieden aan alle soorten jazz en 'urban etno'. Lees hier en kijk hier meer over het Festival.

BROSELLA FESTIVAL
1 > 3/7
Groentheater – Ossegempark

www.brosellafestival.be

bjorncomhaire.jpg
Het Brosella Festival in Brussel na twee jaar van afwezigheid wegens het coronavirus.

FESTIVAL

Wil je ontspannen dit weekend? Dan kan je met je vrienden en familie naar Paradise City. Er is een programma met internationale en lokale artiesten die garant staan voor een goede partysfeer. Het festival staat bekend om zijn ecologische en duurzame visie: het wil een zo laag mogelijke koolstofvoetafdruk realiseren. Paradise City zal plaatsvinden aan het Kasteel van Ribaucourt in Perk, deelgemeente van Steenokkerzeel (Vlaams-Brabant). Lees hier en ook hier meer over Paradise City.

PARADISE CITY
1 > 3/7
Kasteelhoekstraat, 1
1820 Perk
www.paradisecity.be

Paradise City
© rv
| Paradise City zal plaatsvinden aan het Kasteel van Ribaucourt in Perk.

FESTIVAL

Park Poétik is een festival dat plaatsvindt op verschillende openbare plaatsen in het Vorst en Sint-Gillis. Voor het derde jaar gaan de kunstenaars op zoek naar verbeelding en creativiteit om de bewoners te ontmoeten. Het thema van dit jaar is 'Grappige vogels & Vreemde Vogels'. Op pleinen en in parken zullen verschillende 'nesten' worden gecreëerd, waarin kunstenaars en artiesten als grappige vogels hun vleugels uitslaan om artistieke creaties uit te broeden. Lees hier meer over het Festival.

PARK POETIK
1/7 > 28/8
Vorst en Sint-Gillis
www.parkpoetik.be

park_poetik_2.jpg
© Park Poétik.
| In Vorst en Sint-Gillis wordt een parkpetik georganiseerd.

FIETSTOCHT

De Belgische biercultuur staat sinds 2016 op de Unesco-erfgoedlijst en is zeer goed vertegenwoordigd in Brussel. Daarom organiseert Pro-Vélo een fietstocht om al dit erfgoed te leren kennen. Beginnend bij het Brouwershuis op de Grote Markt, langs de oude en nieuwe brouwerijen. De deelnemers zullen ook de talloze cafés kunnen ontdekken. De tocht eindigt in de kanaalwijk waar zich ook verschillende brouwerijen bevinden zoals Cantillon en het Brusselse Geuze Museum.

BIEREN EN BROUWERIJEN
2/7, vanaf 13.30
Pro Velo, Elsene
www.provelo.org

pro_velo.jpg
© Pro Velo.
| Fietstocht om het brouwershuis op de Grote Markt in Brussel te ontdekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?