BRUZZ select: een kunstbeurs, een brouwerij en een gezellig marktje

© Marin Driguez
| Foto-expo vindt plaats in het Vanderborghtgebouw.

Een aangrijpende tentoonstelling over verzorgers en patiënten van het Jules Bordet Instituut, de Nocturnes van de Zavel en een kunstbeurs. Dat zijn dé evenementen dit weekend in Brussel, door BRUZZ geselecteerd.

EXPO

Marin Driguez is een Franse fotograaf. Hij volgde drie maanden lang het dagelijks leven van verzorgers en patiënten die langdurig behandeld werden in het Jules Bordet Instituut, gespecialiseerd in de behandeling van kanker. In deze tentoonstelling beschrijft de fotograaf datgene waarmee patiënten geconfronteerd worden: eenzaamheid, verdriet en ook de angst van het einde van het leven. Beklemmend.

FOTOVERSLAG VAN HET JULES BORDET INSTITUUT
26/11, 12.00 - 18.00
Vanderborghtgebouw
www.facebook.com

5743083d-ordresceno01.jpg
© Marin Driguez
| Het Jules Bordet Instituut.

MARKT

Nocturnes van de Zavel, bezig aan de 31 ste editie, neemt mensen mee in het sprookje dat eindejaar vaak is. Op het programma staan verlichting, animatie, degustaties, en ook verschillende concerten. Aan een gigantische bar kan het publiek de lekkerste dranken en spijzen nuttigen.

NOCTURNES VAN DE ZAVEL
24 > 27/11
Zavel
www.lesnocturnesdusablon.com

Nocturnes du Sablon 24-27 november 2022: Coverplay, tribute to Coldplay
© Les Nocturnes du Sablon
| Nocturnes van de Zavel: Coverplay, tribute to Coldplay.

KUNSTBEURS

art3f Brussels, de internationale beurs voor hedendaagse kunst, is terug voor haar zesde editie en geeft bezoekers de kans om meer dan 200 kunstenaars te ontmoeten, en te genieten van meer dan 3000 kunstwerken. Een vipruimte voorziet kwaliteitsvolle gastronomie, een selectie van lekkere wijnen, begeleid met gezellige jazzmuziek.

ART3F BRUSSELS
26 > 28/11
Brussels expo
www.brussels-expo.com

9ded7734-art3fartfair0179.jpg
© art3f
| art3f Brussels, de internationale beurs voor hedendaagse kunst.

CONCERT

Dadju, broertje van de zanger Gims, stelt in Vorst Nationaal zijn recente album voor in kader van de 'Cullinan Tour', een samenwerking tussen Next Step en Olympia Production. Sinds zijn eerste album 'Gentleman' in 2017 staat Dadju bekend als een interessante stem. Hij heeft twee Diamond albums op zijn actief en al 66 gecertificeerde singles zoals Reine, Bob Marley of Jaloux.

DADJU , CULLINANTOUR
26/11, 20.00
Vorst Nationaal
www.vorst-nationaal.be

RONDLEIDING

Bierliefhebbers kunnen dit weekend brouwerij La Senne bezoeken en verschillende bieren proeven. Bezoekers krijgen er een idee van de geschiedenis van La Senne, dat werd opgericht door Bernard en Yvan in 2002, vandaag gevestigd op de site van Thurn & Taxis.

DE BOUWERIJ LA SENNE
26/11, 16.30 - 17.00
De bouwerij La Senne

www.brasseriedelasenne.be

20221125 Brasserie de la Senne
© PhotoNews
| Bierbrouwerij van La Senne.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?