BRUZZ select: Jazz, Marble Sounds en Leopold II

wim-vandekeybuscsophiesoukias_2_2.jpg
© Sophie Soukias
| Een avond om het werk van choreograaf Wim Vandekeybus dit weekend te belichten.
© Sophie Soukias
| Een avond om het werk van choreograaf Wim Vandekeybus dit weekend te belichten.

Wintertijd en dan zijn Brusselse cultuurtips nuttiger dan ooit. In de stad vinden dit weekend twee festivals plaats: Bruxelles sur Scènes en het Bâtard Festival. Er is ook een voorstelling van choreograaf Wim Vandekeybus en een concert van Pieter Van Dessel en zijn band. Tot slot is er een intrigerende lezing in Train World.

FESTIVAL

Bruxelles sur Scènes is een festival van de Brusselse cafés-theaters. De zesde editie duurt de hele maand november. Voor theaterliefhebbers is het mogelijk om dertien Brusselse buurttheaters en ook lokale artiesten te ontdekken. Van stand-up comedy tot jazz en van theater en zang tot alle facetten van de podiumkunsten komen aan bod. Lees hier meer over Bruxelles sur Scènes.

BRUXELLES SUR SCENES
1 > 30/11
Verschillende locaties in Brussel

www.bruxellessurscenes.be

2022111_jazz_station_c_roger_vantilt.jpg
© Roger Vantilt
| Het Jazz Station in Sint-Joost-ten-Node.

FESTIVAL

Het Bâtard Festival is een evenement dat opkomende lokale en internationale artiesten voor het voetlicht brengt. Het is ook een platform dat het 'professionaliseringsproces' van jonge kunstenaars ondersteunt en vergemakkelijkt. Deze editie vindt plaats in de Beursschouwburg en het Decoratelier. Op de affiche ook verschillende DJ's, zoals DJ Femifè en DJ Owdi. Lees hier om meer over de programmatie te weten te komen.

BATARD FESTIVAL
2 > 5/11
Verschillende locaties in Brussel
http://www.batard.be

c_matteo_moska.jpg
© Matteo Moska
| DJ Didier Owdi.

THEATER EN DANS

Scattered Memories viert het werk van kunstenaar Wim Vandekeybus in zijn verschillende vormen en gedaanten: van dans tot spoken word. In deze voorstellingen wordt het oude nieuw en het nieuwe oud, aldus Vandekeybus of 'de toekomst zal het verleden verdrijven'. Lees hier meer over het evenement.

SCATTERED MEMORIES
3 > 5/11
KVS
www.kvs.be

wim-vandekeybuscsophiesoukias_2.jpg
© Sophie Soukias
| Choreographer Wim Vandekeybus

CONCERT

In de AB is Marble Sounds aan zet. De band van bezieler Pieter Van Dessel staat al meer dan tien jaar aan de top van de Belgische muziekscene. In de AB zullen ze ook hun vijfde album 'Marble Sounds' laten horen. Een album 'dat symbool staat voor het nieuwe frisse geluid' van de post-rock band. Lees hier een interview van Pieter Van Dessel.

MARBLE SOUNDS
06/11, vanaf 19.00
AB
www.abconcerts.be

1819 MarbleSounds pieter van dessel
© Johannes Vande Voorde
| Pieter van Dessel.

LEZING

Train World organiseert een lezing over de sporen en stations die naar het hart van het Koninklijk Park leiden. In de 19e eeuw wilde Leopold II het koninklijk domein toegankelijker maken voor staatshoofden en gasten uit de hele wereld. Aangezien zijn gasten vaak per boot en trein aankwamen, moesten er stations worden gebouwd. Spreker Valentin Dupont zal de deelnemers vertellen over een van de grote prestigeprojecten die nooit werden uitgevoerd.

DE STATIONS VAN HET KONINKLIJK DOMEIN VAN LAKEN
5/11, 13.30
TRAIN WORLD
www.trainworld.be

Train World Schaarbeek
© PhotoNews
| Train World, Schaarbeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?