BRUZZ select

BRUZZ select: Latijns-Amerikaans carnaval en de favoriete fotograaf van de supermodellen

ea0cc68c-thibaultvanrenynghedsc8203-8-1024x683.jpg
© Thibault van Renynghe
| Fiesta Latina, de carnavalseditie in maart in Brussel.
© Thibault van Renynghe
| Fiesta Latina, de carnavalseditie in maart in Brussel.

Volop lentekriebels in Brussel en het Latijns-Amerikaans carnaval in Thurn et Taxis zal daar dit weekend wel bij varen. Voor kunstliefhebbers is er niet alleen de boekenbeurs Wiels Art Book Fair, maar ook een nieuwe expositie in Bozar en alsof dat nog niet volstaat: een rondleiding bij het werk Peter Lindbergh, de modefotograaf die zijn vak tot kunst verhief.

EXPO

Ter gelegenheid van zijn 40ste verjaardag wordt fotograaf en beeldend kunstenaar Michel François in Bozar uitgenodigd om zijn atelier in een van de zalen te installeren. De kunstenaar zal een totaalkunstwerk 'Contre Nature' tentoonstellen. Met dit onderwerp nodigt François de deelnemers uit in de wereld die hij zelf vormgeeft, geïnspireerd door de toestand van de wereld, in een zoektocht naar enkele vreugdevonken. Lees hier meer over de kunstenaar en de expositie.

MICHEL FRANCOIS
18 >19/3
Bozar
www.bozar.be

1836 Michel François
© Saskia Vanderstichele
| Michel François.

FESTIVAL

Thurn en Taxis ontvangt dit weekend het Latina-festival. Deze wintereditie van het grootste Belgische latino-evenement dompelt haar publiek onder in de Latijnse cultuur, met dans en muziek door verschillende dj's en artiesten. Er worden ook verschillende eetplekken voorzien om uw smaakpapillen te trakteren op een waaier aan Zuid-Amerikaanse gerechten. Talrijke bars en andere foodtrucks moeten het geheel mee vorm geven en de sfeer perfectioneren.

FIESTA LATINA
17 > 19/3
Thurn en Taxis
www.tour-taxis.com

VOORSTELLING

Na hun laatste optreden in 2018 in de KVS is het kunstenaarskoppel Michael Disanka en Christiana Tabaro terug met hun Art-d'Art collectief. Alles draait rond de vertoning van 'Neci Padiri'. Deze film vertelt het verhaal van het verzet in de recente geschiedenis van de Democratische Republiek Congo. Na het succes van Seven Congolese Movements is dit een ontroerend verslag van vijf jonge kunstenaars en hun verlangen naar verandering in een land verscheurd door oorlog. Lees hier meer over Disanka en Tabaro.

NECI PADIRI
17 > 18/3
KVS
www.kvs.be

2bc314df-disanka2.jpg
Michael Disanka en Christiana Tabaro zijn terug in Brussel voor een voorstelling in de KVS.

BOEKEN

De Wiels Art Book Fair is terug. Deze gratis en open boekenbeurs brengt onafhankelijke kunstuitgevers samen om hun werk te voorstellen. Het jaarlijkse evenement biedt boekenliefhebbers, verzamelaars en kunstprofessionals de kans een grote verscheidenheid aan gedrukte producties te ontdekken. Van tijdschriften tot kunstenaarsboeken, van een kunstcatalogi tot kunstenaarsedities. Een gelijktijdig programma van conferenties, signeersessies, lezingen en voorstellingen maakt dit tot een uniek moment gewijd aan kunstboeken en cultuur.

WIELS ART BOOK
18 > 19/3
Wiels
www.wiels.org

d89e634d-alexandrabertelswielsartbookfair201910.jpg
© Alexandra Bertels
| Wiels art book fair in Brussel.

EXPO EN RONDLEIDING

De tentoonstelling en rondleiding 'Peter Lindbergh - Untold Stories' die 150 werken van fotograaf Peter Lindbergh brengt, is momenteel te zien in Espace Vanderborght. De expo toont het publiek enkele van de bekendste en minder bekende werken van de fotograaf. Met de hulp van Korei Guided Tours worden ook rondleidingen organiseert. Lindbergh wordt beschouwd als de eerste die de 'supermodellen' van de jaren 90 fotografeerde, zoals Linda Evangelista, Naomi Campbell en Cindy Crawford. Hij overleed in 2019 op 74-jarige leeftijd.

PETER LINDBERGH - UNTOLD STORIES
18/3 , 15.00
Espace Vanderborght
www.flagey.be

a7fbea1e-peter.jpg
© Peter Lindbergh
| Peter Lindbergh, Missy Rayder, Rachel Roberts & Jayne Windsor, Paris, 1997.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?