BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© StokkStudio
| Het Brussels Gallery Weekend viert zijn 15e verjaardag.

BRUZZ is terug met een selectie weekendtips. Op het programma: een tentoonstelling over vrouwen, de verjaardag van Brussel Gallery Weekend, een concert van een grote Londense rockband, een vleugje poëzie en het Atomium Elektronic Festival.

EXPO

Hangar nodigt Charlotte Abramow uit voor haar eerste solotentoonstelling in België. De in Brussel geboren Abramow behoort tot een generatie die snel beweegt en hoopt op snelle veranderingen. Deze jonge kunstenares observeert de wereld en herschrijft deze vanuit haar feministische bril, door dagelijkse en intieme problematieken van vrouwen naar voren te brengen. Kun je niet wachten? Bekijk hier alvast de video.

VOLLE PETROL
9/9 > 17/12
Hangar
www.hangar.art

Charlotte Abramow, fotografe van Angèle
© Ivan Put
| Charlotte Abramow, fotografe van Angèle.

KUNST

Het Brussels Gallery Weekend viert zijn 15e verjaardag met een grootse editie en een recordaantal deelnemende galerijen. In totaal zullen 47 galerijen hun deuren openen tijdens dit evenement en de voormalige drukkerij van de Nationale Bank zal worden gebruikt als tentoonstellingsruimte. Er zijn workshops en gesprekken met kunstenaars gepland, maar er zullen ook monumentale beeldhouwwerken worden geplaatst. Lees hier meer over het evenement.

VERJAARDAGSEDITIE
8 >11/9
De voormalige drukkerij van de Nationale Bank.
www.brusselsgalleryweekend.com

bgw19_g15_galerie_felix_frachon_190905_202520_ref_p1755669_full_size_credit_stokkstudio_andrisoren.jpg
© StokkStudio
| Brussels Gallery Weekend.

CONCERT

Botanique organiseert een concert van Working Men's Club, de bekende rockband uit Manchester. De band bestaat uit vier leden, waaronder Mairead O'Connor, de toetseniste van Fat White Family en de charismatische en zeer jonge leider Sydney Minsky-Sargeant. De muziek van de band is post-punk met synthwave, garage en elektronische invloeden. Tijdens dit concert zullen ze het publiek hun single 'Ploys' voorstellen. Lees hier meer over het concert.

WORKING MEN'S CLUB
11/9, 19.30
Orangerie(Botanique)
www.botanique.be

POEZIE FESTIVAL

Het Brussels Planetarium Poetry Fest, een uniek evenement dat literatuur, filosofie en astronomie combineert, is terug. Het thema van deze 9e editie is 'Woorden in de ruimte'. Tien dichters uit Brussel, België en het buitenland zullen onder een koepel van sterren en planeten hun licht laten schijnen over de 'thema's van onze tijd'. Lees hier meer over het festival.

HET BRUSSELS PLANETARIUM POETRY FEST
9 > 10/9, vanaf 19.00
In het Planetarium aan de Heizel
www.poetryfest.brussels

Planetarium Brussel
© Planetarium Brussel
| Het heelal is binnenkort weer in hoge resolutie te zien in het Planetarium.

FESTIVAL

C12 en Deep in House slaan de handen in elkaar voor een gratis festival aan de voet van het Atomium. Grote namen als Marcel Dettmann, Adiel en Emily Jeanne zullen het publiek in actie brengen. Daarna volgen afterparties in de zalen C12 en C11 in het centrum van Brussel. Lees hier meer over Atomium Electronic Festival.

ATOMIUM ELECTRONIC FESTIVAL
10/9, vanaf 14.00
Atomium
www.atomiumfestival.com

atomium-binnenkant.png
Atomium Electronic Festival.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?