BRUZZ select: onze cultuurtips voor het weekend

© Festival Alimenterre 2022
| Het Festival Alimenterre vindt plaats in de Cinema Galeries tot 17 september.

Een tentoonstelling in het Joods Museum van België, een klassiek muziekfestival, een voedselfestival, maar ook een muzikaal evenement en een wandeling rond dekolonisatie: dit zijn de evenementen die dit weekend in onze agenda staan.

EXPO

Het Joods Museum van België presenteert een unieke tentoonstelling over de Belgische schilder Arié Mandelbaum. Als zoon van Joodse immigranten groeide hij op in Brussel. Op 16-jarige leeftijd koos hij ervoor voltijds te gaan schilderen. In 1960 had hij zijn eerste solotentoonstelling en vijf jaar later won hij de prijs van de Belgische Stichting Roeping. Deze expo brengt de deelnemers in contact met het leven van de schilder, maar ook met de wereld waarin hij opgroeide. Kijk hier naar een reportage over de expositie.

ARIE MANDELBAUM
16/9 > 5/3
Joods Museum van België

www.mjb-jmb.org

thumbnail_img_0542.jpg
© Jewish Museum of Belgium, 2022.
| Het Joods Museum van België presenteert een unieke tentoonstelling van de Belgische schilder Arié Mandelbaum.

FESTIVAL

Het muzikale re-integratieproject Escapades stelt voor de eerste keer een volledig seizoen voor. Van september tot en met juni staat er maandelijks een concert op het programma van La Tricoterie in Brussel - een baken voor socioculturele projecten én nieuwe partner van Escapades. De programmatie zet klassieke en hedendaagse muziek in de kijker. De Russische pianist Alexei Lubimov geeft dit weekend het startschot van het seizoen. Bekijk hier een reportage over het evenement.

ESCAPADES
18/9, 20.30
La Tricoterie
www.mpfb.org

_-_beloe_foto.jpg
Pianist Alexei Lubimov opent het Escapadesseizoen op 18 september.

FESTIVAL

Het Festival Alimenterre biedt een selectie documentaires en films die een overzicht geven van de verstoorde landbouw en voedselvoorziening in de wereld. Het doel van dit evenement is anders te denken over voedsel, land, bodem en levende wezens en elkaar. Het festival slaat dit jaar de handen in elkaar met het festival 'Brusselse Kost' over het thema: 'Voedsel, sociale en ecologische transitie in het Brussels Gewest'. Het festival wil de voedselproductie- en consumptiemodellen van morgen in Brussel in vraag stellen en ontwerpen. Kijk hier een reportage over het festival.

FESTIVAL ALIMENTERRE
13>17/9
Cinéma Galeries
www.festivalalimenterre.be

dsc_8238.jpg
© Festival Alimenterre 2022
| Het doel van dit evenement is anders te denken over voedsel.

MUZIEK

Na een zomerkamp over de muziekindustrie kregen deelnemers de opdracht een muziekevenement te organiseren in de grote zaal van de GC Pianofabriek. Dit evenement wordt ondersteund door het muzieklabel Jeunes Boss en ook door de gemeente Sint-Gillis. Verschillende opkomende artiesten en dj's uit Brussel zullen deelnemen aan dit evenement. Er is ook een tentoonstelling gepland over jonge Brusselse ontwerpers en fotografen.

FRESHMAN.BXL
17/9, 15.00 - 23.00
GC Pianofabriek
www.pianofabriek.be

boss-it4.jpeg
Boss-It-evenement - Jeunes Boss in de Pianofabriek.

WANDELING

Ter gelegenheid van de Open Monumentendagen organiseert GC Elzenhof in samenwerking met Kuumba een wandeling die het verhaal van de Afrikaanse diaspora zal vertellen, en ook gaat over de onlosmakelijke banden tussen Afrika en België. De gidsen van Kuumba laten jullie verschillende monumenten en kunstwerken in de wijk Matonge zien en ook de diversiteit ervan. Lees hier meer over de wandeling.

HERITAGE DAYS: WANDELING DEKOLONISATIE
17/9, 10.30 - 15.30
Gemeenschapscentra Elzenhof, Kroonlaan 12
www.heritagedays.urban.brussels

kuumba_2.jpg
© Kuumba
| Een wandeling georganiseerd door Kuumba.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?