BRUZZ select: van Mozart tot Afro-Caribische comedians

© Kevin Van den Panhuyzen
| Couleur Café vindt dit weekend plaats in Brussel.

Twee muziekfestivals kapen veel aandacht weg: Couleur Café & Musiq3. Maar, er is ook evenement gewijd aan Mozart, een lachspektakel met Afro-Carabische komieken en tot slot, een rondleiding en tentoonstelling door de kunstenaars in het centrum.

FESTIVAL

Zig Zag vzw organiseert de 31ste editie van het Couleur Café-festival. Er staan opmerkelijk veel en heel diverse Afrikaanse artiesten op het programma: Yemi Alade, Fally Ipupa en Rema om maar die drie te noemen. Uit onze stad komen DJ Blck Mamba en zangeres Pongo. Lees hier en ook hier meer over Couleur Café.

COULEUR CAFE FESTIVAL
24 > 26/06
Het Ossegempark, aan de voet van het Atomium
www.couleurcafe.be

20190630 Couleur Café 2019 Dag 3
© Kevin Van den Panhuyzen
| Couleur Café in Brussel.

FESTIVAL

Tegelijk met Couleur Café zal ook Flagey drie dagen lang bruisen. Musiq3 heeft onder andere pianist Carlos Cippelletti weten te strikken. Zijn soulvolle mix van jazz, Afro-Cubaanse folk en klassieke muziek is onweerstaanbaar. In Studio 4 van Flagey brengen percussioniste Vassilena Serafimova en de Belgische componist Laurent Delforge dan weer hulde aan de architect en componist Iannis Xenakis. Hou ook rekening met allerlei andere muzikale verrassingen. Lees hier meer over Musiq3.

MUSIQ 3
24 > 26/6
Flagey
www.flagey.be

62a0a2a9395372cfbab4672a_17._xenakis_c_d.r._-_lara_herbinia_-_renaud_masson_-_asolar.jpg
© Lara Herbinia - Renaud Masson - Asolar
| Vassilena Serafimova, Before Tigers & Romain Tardy: Tribute to Xenakis.

FESTIVAL

Midsummer Mozartiade is terug in de Martelarenwijk. Sinds 2015 brengen zij de meesterwerken van Mozart naar een groter publiek. Twee opera's - La finta giardiniera van Mozart en Acis and Galatea van Händel - in het gastvrije Théâtre des Martyrs zullen worden vertoond. Naast dit podiumprogramma zijn er drie concerten voor zang en orgel in de Onze-Lieve-Vrouw van Finisterraekerk, en een conferentie over Baron Gottfried van Swieten, een mecenas en muziekliefhebber uit het tijdperk van de Verlichting.

MIDSUMMER MOZARTIADE
26 > 3/7
Théâtre des Martyrs en het Martelaarsplein
www.amadeusandco.com

visuel_2022_1.png
Midsummer Mozartiade is terug in Brussel.

LACH SCHOW

Wil je echt onderuit gaan van het lachen? Dan is de volledig aan Afro-Caribische comedy gewijde show in de Magdalenazaal ongetwijfeld iets voor jou. De titel: 'Kucheka'. Dat betekent 'lachen' in Swahili. Toeschouwers krijgen de kans om internationaal gerenommeerde komieken aan het werk te zien en nieuw talent te ontdekken. De Kucheka Comedy Club omschrijft zichzelf als de eerste comedy club die de beste Afro-Caribische comedians op één podium samenbrengt.

KUCHEKA COMEDY CLUB
26/6, vanaf 19.00
www.la-madeleine.be

RONDLEIDING EN EXPO

De kunstenares Els Dietvorst en het kunstenaarscollectief 'BARЯA MOVEMENT' presenteren een dubbeltentoonstelling, This is what you came for . Deze expo vindt plaats in Bozar en Centrale for Contemporary Art. Met deze rondleiding en expo neemt Dietvorst je mee in haar wereld van intuïtie en gevoel. Ze is fotografe, videografe en schrijfster en won de Belgische Kunstprijs in 2021. This is what you came for is ook een mix van installaties en performances. Kijk hier meer over de expositie.

THIS IS WHAT YOU CAME FOR
25/6, vanaf 15.00
Bozar en Centrale for Contemporary Art
www.centrale.brussels

1797 Els Dietvorst Centrale
Honey Zinzs houdt een boomkaars van bijenwas vast, ontworpen door Els Dietvorst voor een collectief ritueel.
Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?