BRUZZ Selects: Onze cultuurtips voor het weekend

© Under My Garage
| Het dakterras van Albert Culture, waar zaterdag Under My Garage een feest organiseert.

Tien uur lang dansen op een dakterras met uitzicht over Brussel: zaterdag kan het. En wist je dat er in maar liefst 69 metrostations kunst hangt? Dit weekend kun je ook een rondleiding volgen langs een aantal belangrijke werken. Ook zet gemeenschapscentrum de Elzenhof de deuren naar de tuin wijdopen voor gedichten, poëzie en speeches voor ieder die het aandurft om het woord te nemen.

FEEST

Tien uur lang dansen op een dakterras met uitzicht over Brussel: zaterdag kan het. Het Brusselse underground feestconcept Under My Garage palmt het dakterras van Albert Rooftop in en nodigt heel wat interessante namen uit. Antwerps talent Lola Haro bijvoorbeeld, die eerder al een Red Bull Elektropedia in ontvangst mocht nemen. Of Zeta Lys, gekend van The Word Radio en Kiosk Radio. Er zullen maximaal vierhonderd gasten worden toegelaten. Tickets kosten vijf euro.

Albert Culture
17/7, 15.00
Museumplein 1, Brussel Stad

Het werk van  Jean-François Octave in metro Heizel.
© Heleen Rodiers
| Het werk van Jean-François Octave in metro Heizel.

RONDLEIDING

Ooit wel eens goed gekeken naar wat er allemaal te zien is in de metrostations? De ‘Passage Incunnu’ bijvoorbeeld, in het Hallepoortstation. Een kunstwerk gebaseerd op de tekeningen van François Schuiten. Hij geeft het beeld weer van een moderne stad, waarin hij wolkenkrabbers combineert met delen van authentieke 'oude trams'. Het is slechts één voorbeeld van de 80 kunstwerken die verspreid zijn over 69 verschillende metrostations in Brussel. Deze rondleiding neemt je mee door dit ondergrondse museum. In het Frans. Reserveren verpicht.

Visite guidée : L’Art dans le Métro Bruxellois
17/7, 16.30
vertrekpunt: metro Park

In 2018 riep Ahilan Ratnamohan samen met Feras Shaheen een nieuwe 'urban dance' in het leven: Klapping
© David Cannon
| In 2018 riep Ahilan Ratnamohan samen met Feras Shaheen een nieuwe 'urban dance' in het leven: Klapping

ZOMERSTRATEN

Het is alweer het laatste weekend voor de Molenbeekse zomerstraten Opzichtersstraat en Picardstraat. Nog één weekend kun je daar genieten van de lekkere maaltijd van Cultureghem, een theatervoorstelling bekijken van Seppe Baeyens of zelf je fiets leren repareren. Op zondag is er een voorstelling van Ahilan Ratnamohan en Feras Shaheen die een nieuwe streetdance/urban dance in het leven hebben geroepen, genaamd 'Klapping'.

Open Streets
16 & 17/7, verschillende tijdstippen
Picardstraat & Opzichtersstraat in Molenbeek

De speakers corner in Londen.
© Wikimedia Commons
| De speakers corner in Londen.

DEBAT

In de Speakers' Corner in het Londense Hyde Park mag iedereen die wil in het openbaar zijn mening verkondigen. Politiek, cultuur of religie: er zijn geen taboes. Naar voorbeeld van deze mooie traditie opent gemeenschapscentrum de Elzenhof een 'Speakers Corner XL'. Liefhebbers mogen de aanwezigen trakteren op een gedicht of een mooie tekst. Jan Ducheyne van De Sprekende Ezels en De Partij voor de Poëzie is de ceremoniemeester van dienst.

Speakers Corner XL
18/7, 14.00
Elenzehof, Elsene

Bruxelles fait son cinéma.
© Laureline Baron
| Bruxelles fait son cinéma.

FILMFESTIVAL

'Bruxelles fait son cinéma' is een jaarlijks filmfestival in de openlucht. Het trekt dit weekend naar Ukkel en Koekelberg. Zaterdag kun je in het Wolvendaalpark gaan kijken naar de Tunesische film 'Un fils' van Mehdi M. Barsaoui, met Franse ondertiteling. Zondag speelt de Franse animatiefilm 'Le chat du rabbin' in het Victoriapark in Koekelberg.

Bruxelles fait son cinéma
17/7, 22.10
Wolvendaalpark Ukkel
18/7, 22.10
Victoriapark, Koekelberg

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?