De Brugmannwijk krijgt een nieuwe design- en kunstgalerij

© Sébastien Delahaye
| Design - en kunstgalerij Shåk

Shåk: zo heet de nieuwe design- en kunstgalerij in de Brugmannwijk, waar "het ene oog afdwaalt naar hedendaags design, en het andere naar de elegante en tijdloze vormen van de twintigste eeuw". Zo beschrijven Marcela Sheridan en Bertil Åkesson de objecten in hun nieuwe galerij. De eerste tentoonstelling "Naturally Magic" loopt van zaterdag 4 september tot en met 30 oktober 2021.

De galerij biedt objecten en meubels aan uit de privécollectie van Marcela en Bertil. De toonzaal moet een mix van beide werelden tonen. Marcela en Bertil groeiden op met verschillende achtergronden, zij in Mexico en de Verenigde Staten, hij in Parijs met een Zweedse opvoeding.

Ze ontmoetten elkaar op de kunstbeurs van Basel. Sindsdien hebben zij een collectie samengesteld die hun ontdekkingen en uiteenlopende esthetische smaken en culturele referenties samenbrengt. Dankzij hun aankopen hebben ze hun kennis van de kunst - en designwereld ontwikkeld.

'Naturally Magic'

Van 4 september tot en met 30 oktober 2021 kan u in de galerij terecht voor een tentoonstelling van Elien Haentjens. "Op het gelijkvloers van de galerij smelten de uitgesproken, kleurrijke werelden van beeldhouwster-keramiste Sofi van Saltbommel en performer-kunstenaar Darius Dolatyari Dolatdoust magisch samen. Beiden zijn gefascineerd door het menselijke, het dierlijke en mythologie, en vertalen hun ideeën via textiel, keramiek, schilderkunst of performance in een persoonlijk universum."

Alle informatie is terug te vinden op de website van Shåk.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?