Filmfestival 'En Ville' opent de deuren

© Saskia Vanderstichele
| Cinema Palace in de Anspachlaan.

Ondanks de nieuwe maatregelen en het stijgend aantal besmettingen, gaat het leven door. Zo ook het filmfestival 'En Ville', dat documentaires van over de hele wereld vertoont - zowel in de kleinste zalen als in openlucht.

Veertien internationale verhalen die naar de keel grijpen staan deze zomer geprogrammeerd in onder andere cinema Palace, Cinema Aventure, Cinema Nova en Vendome. Daar worden van 25 juli tot 27 augustus de 14 documentaires van het filmfestival 'En Ville' vertoond in de zalen.

"En Ville gaat zeker door", geeft Frisia Donders van Cinema Palace aan. "Maar met het bekende aantal beperkte plaatsen, en uiteraard ook met mondmaskers."

Maar de Brusselse cinefiel kan ook in de buitenlucht genieten van de uitzonderlijke cinema van En Ville, en dat bij LaVallée, See U en Kinopen Air, en in Vorst op de pleinOPENair van Cinema Nova. Onder andere de documentaires Overseas en Ailleurs-Partout worden er vertoond in het bijzijn van de regisseurs.

Om veiligheidsredenen - en om een te grote toestroom aan kijkers te vermijden - worden de data van de vertoningen niet publiekelijk op sociale media verspreid.

Alle films en data kan je vinden op de website van vzw Le P'tit Ciné.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?