Gemeente Anderlecht organiseert gratis concertavond op Dapperheidsplein

© KVDP/BRUZZ
| Het Dapperheidsplein in Anderlecht

Op 28 augustus organiseert de gemeente Anderlecht een concertavond op het Dapperheidsplein, ter ere van de nationale feestdag ruim een maand daarvoor. De optredens, van onder meer The Belgians en Zenith, zijn gratis.

Onder de noemer ‘dit is geen Bal National’ vinden enkele optredens plaats op het Dapperheidsplein, op 28 augustus vanaf 17 uur. Het gaat om een initiatief van Anderlechts burgemeester Fabrice Cumps (PS) en schepen van Evenementen Guy Wilmart (PS). “Dit is een primeur in Anderlecht”, zegt Wilmart.

“Na vele maanden opgesloten te hebben gezeten, toont dit initiatief dat we de inwoners van Anderlecht dit jaar een feestelijk en populair evenement willen aanbieden, naast het culturele en sportieve programma dat deze zomer op de planning staat.”

The Belgians

De terrassen en handelszaken op en rond het Dapperheidsplein mogen voor de gelegenheid bubbels van acht ontvangen. Wie wil, kan ook voor het podium plaatsnemen, maar zitplaatsen zullen er niet zijn. De toegang is gratis, maar het aantal plaatsen zal beperkt zijn.

De concertavond wordt georganiseerd ter ere van de nationale feestdag. De groep The Belgians trapt de concertavond om 18 uur af. Om 20 uur speelt Zenith een popset en om 23.30 uur staat Zenith opnieuw op het podium voor een electroset.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?