Koningin Elisabethwedstrijd voor piano uitgesteld naar mei 2021

© PhotoNews

De Koningin Elisabethwedstrijd voor piano, die deze maand had moeten plaatsvinden, wordt met één jaar uitgesteld tot mei 2021. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt op haar website.

De organisatie had eerder al meegedeeld dat de pianowedstrijd wegens de coronapandemie niet op het geplande tijdstip (mei 2020) zou kunnen doorgaan. Nu wordt duidelijk dat alles met één jaar zal worden opgeschoven. De wedstrijd zal plaatsvinden van 3 tot 29 mei 2021.

Het uitstel heeft ook gevolgen voor de volgende edities, die eveneens één jaar later zullen plaatsvinden dan oorspronkelijk was gepland. De cellowedstrijd die voorzien was in 2021, zal dus georganiseerd worden in 2022. De zangwedstrijd wordt opgeschoven naar 2023 en de vioolsessie naar 2024.

De leeftijdslimiet voor de kandidaten zal tot en met de volgende pianowedstrijd (2025) verhoogd worden met één jaar. De reeds verkochte tickets voor de editie van dit jaar, blijven geldig in 2021. Als de nieuwe data niet passen, kunnen mensen een terugbetaling aanvragen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?