Koninklijk Paleis opent van 23 juli tot 28 augustus deuren voor publiek

© PhotoNews
| Het Koninklijk Paleis aan het Warandepark valt rechtstreeks onder de Regie der Gebouwen.

Op vrijdag 23 juli, twee dagen na de nationale feestdag, opent het Koninklijk Paleis in Brussel naar jaarlijkse traditie zijn deuren voor het publiek. De bezoekers zullen tot en met 28 augustus niet enkel de historische salons waar tijdens het werkjaar dagelijks activiteiten van de vorsten plaatsvinden, kunnen bekijken, maar ze zullen in het paleis ook drie tentoonstellingen kunnen ontdekken.

De tentoonstelling "Onze toekomst veiligstellen" zet projecten van Belspo, het Belgisch Federaal Wetenschapsbeleid, in de kijker. Klimaatverandering, de observatie van de aarde, de digitalisering van de collecties, het maritieme onderzoek en de poolmissies komen aan bod.

De expo "Boudewijn, Koning zijn" van de Koninklijke Vereniging Dynastie en Cultureel Erfgoed schetst dan weer de sleutelmomenten van de regeerperiode van koning Boudewijn aan de hand van beelden, archiefstukken en nooit eerder tentoongestelde voorwerpen.

Ten slotte toont Technopolis in de expo "Science & Stones" hoe bouwen verheven wordt tot een echte kunst aan de hand van Lego.

Het Koninklijk Paleis zal alle dagen open zijn van 10.30 tot 17.00 uur. Enkel op maandag blijven de deuren dicht. Er wordt wel een uitzondering gemaakt op maandag 15 augustus (open) en dinsdag 16 augustus (gesloten). Tickets zijn gratis, maar moeten wel op voorhand gereserveerd worden via koninklijk-paleis-palais-royal.be. Ter plaatse reserveren is niet mogelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?