Livesector verkoopt t-shirts om podia te steunen

© AB
| Het shirt van Ancienne Belgique werd ontworpen door Mosaert.

Live2020, het solidariteitsfonds dat de Belgische livemuzieksector steunt, verkoopt unieke t-shirts van 10 Belgische, waaronder 4 Brusselse, zalen. De opbrengst gaat naar de podia zelf.

'Venue t-shirts' in plaats van bandshirts, dus. Omdat, volgens het Live2020 fonds, de clubs en iedereen die er werkt zwaar getroffen zijn door de coronacrisis. De shirts zijn ontworpen door verschillende Belgische designers, waaronder Mosaert, het modelabel van Stromae. Live2020 hoopt dat het echte collectersitems worden.

AB
Het shirt van de AB werd door Mosaert ontworpen.

De shirts kosten 40 euro per stuk en zijn hier te koop. Onder de tien podia waarvan shirts te koop zijn, zitten de Ancienne Belgique, Botanique, Atelier 210 en Pilar. Mosaert ontwierp het shirt voor de AB.

Live2020 zamelt al geld in sinds het begin van de coronacrisis. Begin november maakte het fonds een eerste schijf van 179.022 euro noodhulp vrij voor verschillende particulieren en projecten binnen de livemuzieksector, maar dat bedrag is volgens het fonds verre van voldoende. Via de t-shirtactie wil Live2020 ook de overheid nogmaals verzoeken om meer financiƫle steun voor de sector te voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?