Ook PCR-testen negatief na 'Dance Again' in La Madeleine

© Delphine Houba via Twitter
| Het testevent Dance Again in La Madeleine lokte zo'n 250 aanwezigen.

Op zaterdag 3 juli namen zo’n 250 mensen met een negatieve antigeentest deel aan het testevent ‘Dance Again’ in feestzaal La Madeleine. Een week later blijken ook de afgenomen PCR-testen van de aanwezige feestvierders negatief. De organisatie had de clubbers ook aangeraden om zeven dagen later een tweede PCR-test te ondergaan. De resultaten daarvan worden de komende dagen verwacht.

Met het evenement ‘Dance Again’ in feestzaal La Madeleine wilden organisatoren Stad Brussel, vzw Brussels Expo en Brussels Major Events het Brusselse nachtleven opnieuw perspectief bieden. In eerste instantie zouden zo’n 350 mensen deelnemen aan het evenement, maar uiteindelijk daagden er zaterdag 3 juli maar 250 mensen op. Die moesten aan de Heizel allemaal een snelle antigeentest ondergaan.

De monsters werden naar Paleis 12 gebracht, waar een machine was geïnstalleerd die tot 100 stalen per uur kan analyseren. Slechts enkele clubbers testten die dag positief, en moesten uiteraard thuisblijven.

De monsters die afgenomen werden met een neuswisser werden ook naar een universitair labo gestuurd voor een vergelijkende PCR-analyse. De resultaten daarvan blijken nu negatief. “Dat is goed nieuws en biedt perspectief voor de toekomst,” zegt Jeremy Callier van vzw Brussels Expo.

De organisatie had de deelnemers ook aangeraden om een tweede PCR-test te laten afnemen zeven dagen na het evenement. De resultaten daarvan worden de komende dagen verwacht.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?