Photo Brussels: creativiteit tijdens de lockdown

© © Joanna Marchi/CovidPhotoBrussels
| Een beeld van een fototentoonstelling over de eerste lockdown.

Kunstencentrum Hangar organiseert van 21 januari tot en met 27 maart de vijfde editie van het PhotoBrussels Festival. De 27 geselecteerde fotografen tonen binnen het thema "The world within" hun visie op de lockdown in een grote thematische tentoonstelling. Het PhotoBrussels Festival zorgt ook voor een Festival Tour doorheen fototentoonstellingen in de hoofdstad.

Liefst 420 kunstenaars die in lockdown zaten, reageerden op de Europese oproep van Hangar om deel uit te maken van het Photo Brussels Festival. Uit al die inzendingen werden 27 projecten gekozen die de herinnering aan de lockdown levendig houden via een meeslepende scenografie.

Via hun eigen wereld, "The world within", creëerden de fotografen een universum waarin de coronacrisis even vergeten lijkt. Met humor, empathie, liefde of inspiratie in de natuur geven ze de menselijke veerkracht weer in een thematische tentoonstelling in kunstencentrum Hangar.

De Festival Tour van het Photo Brussels Festival dompelt de hoofdstad mee onder in de kunst van de fotografie. De bezoekers krijgen een duidelijk overzicht van alle fototentoonstellingen in Brussel en gaan daarbij langs in Bozar, Botanique, het Joods Museum van België, Wiels, Design Museum Brussel, maar ook in minder gekende ruimtes als Contretype, Geopolis of L'Enfant Sauvage.

Gedurende het Photo Brussels Festival is er ook een ruim programma van conferenties, workshops, rondleidingen of lezingen.

Bekijk hieronder onze reportage van vorig jaar over het festival.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?