Prijs museumpas gaat omhoog

© Design Museum Gent
| De museumPASSmuseés

Als gevolg van de stijgende ticketprijzen in de musea, stijgt ook de prijs van de museumpas. Wie de kaart na 1 maart koopt, betaalt 59 euro in plaats van de huidige 50 euro. De onbegrensde toegang tot 170 musea blijft wel van kracht, en toeslag betalen voor tijdelijke tentoonstellingen wordt hoogst uitzonderlijk.

De museumpas geeft ongelimiteerde toegang tot de aangesloten musea. Bij de lancering in 2018, waren zo’n 100 musea mee in het project gestapt. Intussen zijn er dat 170, al ontbreken nog steeds enkele kleppers zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en het AfricaMuseum.

Omdat de ticketprijzen van de musea omhoog gaan, ziet museumPASSmusées zich nu genoodzaakt om ook het abonnement mee te doen stijgen.Daarnaast gaan vele pashouders ook graag naar blockbuster-tentoonstellingen in iets duurdere musea. Het aanbod aan kwaliteitsvolle tentoonstellingen in de deelnemende musea zorgt er mee voor dat deze prijsstijging onvermijdelijk wordt.

Toch blijft een museumpas voordelig: voor minder dan 5 euro per maand kan je alle aangesloten musea onbeperkt bezoeken. Bovendien engageren de musea zelf zich om supplementen, die ze nu voor dure, tijdelijke tentoonstellingen soms aanrekenen, op enkele uitzonderingen na volledig weg te laten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?