Punklegende overlijdt aan hartaanval

"Onze hoofden zaten nog vol plannen, maar toch was je plots verdwenen", staat te lezen op de Facebook-pagina van de Brusselse punkgroep 'Mad Virgins'. Hun bassist en Brussels enfant terrible Stefan Debusscher liet zondagnacht het leven door een hartaanval.

"Ik had nooit gedacht dat ik de veertig nog zou halen. Laat staan dat ik bijna zestig zou worden", lachte de sympathieke Brusselse muzikant nog tegen de camera van onze camera vorig jaar. Hij leidde BRUZZ-reporter Saïd toen rond tijdens de tentoonstelling PUNK GRAPHICS. Too Fast to Live, Too Young to Die’ in designmuseum ADAM.

In 1976 was Debusscher er als één van de eersten bij om de Belgen van de punk te laten proeven. Zijn band 'The Mad Virgins' zal vandaag niet bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar in de seventies stonden Debusscher en de zijnen in het hele land bekend als grote vernieuwers en getalenteerde bevragers van het establishment.

Dankzij de goedkope Engelse pond, konden de zestienjarige Debusscher en zijn bandleden destijds goedkoop naar Engeland afrijzen om grote punkbands te bewonderen, zo stelt hij in de reportage. Zo werden de tieners geïnspireerd om ook een Belgische scène op te starten.

"Onze slogan was toen misschien No Future", vertelt Debusscher over hun beginperiode, "maar in feite was het Full of Future".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?